Туризм під час пандемії: які країни готуються приймати іноземних туристів (ФОТО)

Туризм під час пандемії: які країни готуються приймати іноземних туристів (ФОТО)
Літо розпочалося, а боротьба з коронавірусом триває. Країни думають, як бути далі та як адаптуватися до нинішніх умов. Десятки країн напрацьовують відкриття кордонів, а деякі планують повністю вийти з карантину найближчим часом.

 

Країни Європейського союзу продовжили обмеження на в’їзд іноземців до 1 липня. Про це заявила єврокомісар Юлва Йоханссон після засідання міністрів внутрішніх справ країн Євросоюзу.

За її словами, Єврокомісія планувала відкрити зовнішні кордони ЄС вже 15 червня, однак більшість країн-учасниць виступили за продовження обмежень до кінця червня.

Між тим, як повідомили у Міністерстві закордонних справ України, голова МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з грецьким колегою Нікосом Дендіасом.Під час розмови очільники зовнішньополітичних відомств висловили готовність відновити міжнародне сполучення між Україною та Грецією з 1 липня за умови стабільної епідеміологічної ситуації у двох країнах.

Турція теж планує відкрити кордони з Україною не раніше липня.

«Очільник МЗС Туреччини поінформував про рішення турецької сторони відкрити свої кордони для іноземних туристів та відновити регулярні пасажирські перевезення з Україною з 1 липня поточного року. Він також запевнив, що його країна створить усі необхідні умови для безпечного відпочинку українських громадян влітку», – йдеться в повідомленні.

Хорватія 9 травня почала пускати іноземних туристів з наявності у них заброньованого житла попри те, що офіційно запроваджену у зв’язку з коронавірусом заборону на перетин кордону не скасовували.

На думку юристів, прийом туристів суперечить рекомендаціям органів охорони здоров'я Хорватії, які дозволяють іноземцям перетинати кордон тільки в трьох випадках.

Зокрема, якщо вони доведуть право власності на нерухомість або судно в Хорватії або приїжджають в країну на похорон. Другий виняток - це люди, запрошені до Хорватії суб'єктом економічної діяльності. Третій виняток стосується іноземців, які мають «економічний інтерес» в Хорватії.

Уряд Болгарії планує на 1 липня відкриття цьогорічного літнього туристичного сезону. Підготовку планують розпочати із 15 червня, а активний літній сезон – 1 липня.

Тропічний острів Балі, що належить Індонезії, може відновити прийом туристів у жовтні. У міністерстві туризму Індонезії зазначають, що у випадку покращення ситуації із захворюваністю на коронавірус, почнуть відкривати туристичні місця частинами.

Однак, всі ці плани стануть реальнвістю тільки в разі сповільнення темпів поширення пандемії коронавірусу. Тож варто сподіватися, що цього річний сезон відпусток таки відбудеться. 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів