З початку 2020 року закарпатці у розвиток війська вклали понад 120 млн гривень

З початку 2020 року закарпатці у розвиток війська вклали понад 120 млн гривень
У січні-травні 2020 року від платників Закарпатської області надійшло до бюджету 120,9 млн грн військового збору. Порівняно з п’ятьма місяцями минулого року, цьогоріч збору на реформування української армії сплачено на 6,3 млн грн більше. Лише у травні сума надходжень цього збору склала 25,5 млн гривень.

 

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка збору становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету в тому числі є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків.

Фахівці органів ДПС Закарпаття зазначають, що усі категорії бізнесу активно підтримують українську армію, прозоро і системно сплачуючи цей «патріотичний податок». Як результат, за час, відколи почав нараховуватись військовий збір в Україні (з серпня 2014 року), платники податків краю поповнили державний бюджет відрахуваннями на потреби армії у розмірі понад 1,2 млрд гривень. Це засвідчує щире прагнення мешканців Закарпаття мати сучасне військо, яке гарантуватиме мир.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів