Беріть на замітку: секрети вирощування великого врожаю малини

Беріть на замітку: секрети вирощування великого врожаю малини
Мрія будь-якого садівника — червоні від ягід кущі. Та тільки не у всіх можна побачити такий малинник. Велика перевага малини у порівнянні з іншими ягідними кущами полягає в нескладному догляді. Хоча все ж є деякі секрети.

 

1. Починати вирощувати малину необхідно з невеликої кількості кущів. Їх має бути стільки, скільки дачник може підтримувати чистими від бур'янів, використовуючи сапу або щільну мульчу.

Це пов'язано з тим, що її коріння звикло рости там, де немає густої дернини і великої кількості бур'янів. Кращий час для посадки — вересень.

2. Її слід висаджувати на ділянках, захищених від вітру, де взимку накопичується достатня кількість снігу. Вона дуже потребує захисту від вітру. Якщо снігу мало, малина може втратити багато плодових бруньок або зовсім вимерзнути.

3. Коли вона виросла у висоту більше 1 метра, необхідно прищипнути їй верхівки, щоб кінчики розгалужувалися. На кущах буде значно більше ягід.

4. Найголовніший шкідник малини — малиновий жук. Він з'являється, коли починає цвісти вишня. Прогризає отвір в бутоні і починає там відкладати яйця. Захистити малину можна, струшуючи жука на дощечку і давлячи його.

Розправлятися з ним краще вранці. У період квітнення вишні можна обробити малину препаратом Фітоверм. З народних засобів добре допомагає запилення кущів сумішшю тютюнового пилу і золи, і краще запилювати сире листя, щоб порошок до них приставав.

5. Влітку необхідно підрізати гострою лопатою на глибину десять сантиметрів порослі, що з'явилися в міжряддях або в ряду. Також після збирання врожаю всі слабкі, пошкоджені молоді пагони вирізують біля основи.

6. Буде рада малина і хорошій підгодівлі. Але добриво має бути обов'язково безхлорним, оскільки вона дуже не любить хлор. Найбільше підійдуть пріла рослинність і зола. Також можна використовувати Кемиру або Азофоску. Але не можна вносити добриво після того, як почали з'являтися ягоди.

7. Якщо кущі малини ростуть на одному місці 5-6 років і стало мало ягід, їх потрібно омолодити. Для цього потрібно викопати лопатою самий центр куща.

Після видалення старого кореневища на залишеному корінні швидко підуть сильні пагони. Якщо регулярно видаляти шестирічні кореневища, то кущ можна довго вирощувати на одному місці.

Ukr.Media

 

12 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів