Беріть на замітку: як прискорити обмін речовин?

Беріть на замітку: як прискорити обмін речовин?
Насправді, домовитися з власним організмом не так вже й складно. Це під силу навіть тим, хто не уявляє своє життя без солодощів і зовсім не любить займатися спортом. Ось шість простих порад, які допоможуть прискорити метаболізм без зайвих зусиль.

 

Дихайте глибше

Глибоке дихання насичує кров киснем, а саме він активує обмінні процеси в нашому тілі. Якщо кисню достатньо, тоді і мозок пропонує нові ідеї і сили з'являються звідки не візьмись. А причина в тому, що під дією кисню в організмі прискорюється переробка поживних речовин. Вуглеводи активно трансформуються в глюкозу, та викидається в кров і перетворюється в енергію. Ви відчуваєте цей прилив енергії фізично: хочеться бігати, стрибати, думати, взагалі, поводитися активно. До речі, худнути кисень теж допомагає. На принципі глибокого дихання заснована популярна техніка схуднення бодіфлекс, в якій кисень покликаний спалювати жир, і відмінно справляється з цим завданням.

Пийте воду

Вода активує термогенез. Це стан, при якому внутрішня температура тіла підвищується, а метаболічні процеси протікають інтенсивніше. Діє вода недовго, приблизно протягом години, але якщо кожну годину пити по склянці ваш обмін речовин протягом дня протікатиме швидше на 25-30 відсотків. До речі, для поліпшення обмінних процесів корисно пити прохолодну воду або кімнатної температури. Тілу потрібно витрачати енергію, щоб підігріти її, на що теж витрачаються калорії.

Займайтеся 10 хвилин в день

Все-таки без фізичної активності нікуди, особливо коли йдеться про метаболізм. Але зовсім не обов'язково проводити години в спортзалі. Вчені з США довели, що короткі високоінтенсивні тренування значно ефективніше покращують обмінні процеси, ніж довгі і виснажливі. Витратьте 10 хвилин в день на тренування, до якого підійдіть з повною віддачею. Зробіть кілька стрибків, віджимайтеся, стрибайте на скакалці або зробіть пробіжку на межі власних сил. Такий режим тренувань прискорює метаболізм на 48 годин, так що доведеться займатися навіть не щодня.

Їжте шоколад

І для пригощання в прискоренні метаболізму знайдеться місце. Вчені виявили, що чорний шоколад прискорює його при регулярному вживанні. Замініть солодощі в раціоні шоколадом з вмістом какао більше 70 відсотків і їжте щодня 40-50 грамів (це половина плитки!). Гіркий шоколад підвищує чутливість клітин до інсуліну за рахунок високого вмісту антиоксидантів. Завдяки цьому клітини активно поглинають і перетравлюють глюкозу, і на відкладення у вигляді жиру зайвої глюкози не залишається.

Їжте на ніч вуглеводи і білок

Ще одна несподіванка, але це так. Довгі вуглеводи, які містяться в бурому нешліфованому рисі, макаронах з твердих сортів пшениці і вівсянці, підтримують здорову швидкість метаболізму навіть вночі. Завдяки цьому ви будете худнути, коли ви спите. А ще зовсім не шкідливо їсти просто перед сном. Порція білкового продукту в 150 калорій (наприклад, склянку кефіру або трохи сиру) допоможе у розщепленні жирів вночі. Це з'ясували американські вчені.

Ukr.Media

 

14 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів