На Закарпатті згодом з'явиться нова туристична атракція

На Закарпатті згодом з'явиться нова туристична атракція
Про замки Закарпаття лісівники ще не розповідали. Тому що вони звикли партизанити — роботу зробили і в хащу!

 

Але сьогодні таки піде мова про одну зі спадщин нації — руїни Бронецького замку, які розташовані далеко від людського ока — в лісах Іршавщини, на висоті майже 500 метрів над рівнем моря. І це не просто так.

Лісівники останні п'ять років активно розвивають туризм в лісах, встановлюють інформаційні стенди та місця для відпочинку, роблять автентичні лісівничі музеї і, звісно, не можуть оминути такі визначні споруди, як замки! Тим більше, що краєвиди Іршавського та Довжанського державних лісових господарств просто вражають 100-річними буками, тому гріх не розвивати зелений туризм!

Бронецький замок — найменш відомий серед усіх замків Закарпаття. Перша згадка про фортецю стосується 1273 р., в грамоті угорського короля Ласло ІV, сказано, що замок був відібраний у ворогів його батька Іштвана V. Останні письмові відомості, які знайдені на сучасному етапі про Бронецький замок, це згадка у грамоті останнього Арпадовича — угорського короля Ендре ІІІ.

Руїни Бронецького замку, які знаходяться в урочищі Бронецька ріка, можуть стати ще одним туристичним місцем на Закарпатті, - розповідає туризмознавець Федір Шандор.

"Рано чи пізно карантинні дні закінчаться. І туристів на Закарпатті чекають! Сьогодні разом з представниками Клуба історичної реконструкції "Орден Святого Миколая", представниками Довжанської ОТГ та лісівниками було очищено стежку від старих дерев, від сміття, яке позалишали недобросовісні туристи, зроблено сходи і, звісно, встановлено інформаційні таблички. Прекрасні краєвиди на долини і Боржави і Броньки порадують туриста новою атракцією і впевнений, це місце буде улюбленим місцем відпочинку в цих краях", — зазначив туризмознавець.

Своєю чергою голова Довжанської ОТГ Віктор Симканич відзначив: "Для розвитку громади, в тому числі й нашої, дуже важливим є розвиток туризму. І одне з таких місць — Бронецький замок, який знаходиться на історичному шляху, який веде до улюблених місць відпочинку. На території держлісфонду встановлена інформаційна табличка, де вже показано місце і стежка, яка веде до вершини залишків замку".

Пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

 

21 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів