Аеропорт "Бориспіль" може передати "Ужгороду" спецтехніку і автобус для транспортування пасажирів

Аеропорт "Бориспіль" може передати "Ужгороду" спецтехніку і автобус для транспортування пасажирів
Домовленості між двома аеропортами досягнуті, лишилося, аби питання узгодили на рівні уряду.

 

Депутати Закарпатської обласної ради вчора під час пленарного засідання звернулися до Міністерства інфраструктури України з проханням погодити питання передачі рухомого майна від одного летовища до іншого. Подаємо текст звернення: "Завдяки принциповій позиції та наполегливості обласної ради і облдержадміністрації, підтримці Уряду та Міністерства інфраструктури України, не зважаючи на відсутність з червня 2016 року Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту „Ужгород”, на сьогодні ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» є дієздатним підприємством, що підтверджується відповідними сертифікатами, на підставі яких забезпечує посадку, зліт та обслуговування повітряних суден і пасажирів.

Протягом чотирьох років обласної радою та облдержадміністрацією підтримувалася діяльність підприємства, що дало можливість зберегти дієздатність підприємства та розвиток аеропортової інфраструктури, забезпечити дотримання вимог сертифікаційної придатності аеропорту та його служб, збереження робочих місць та фахівців авіаційної галузі, недопущення заборгованості із виплати заробітної плати, оплати за спожиті комунальні послуги та енергоносії, приймання та відправлення повітряних суден та пасажирів.

Крім того, постійно проводиться робота із налагодження тісної співпраці з авіакомпаніями, аеропортами, провідними міжнародними туристичними операторами та компаніями щодо відновлення регулярного внутрішнього та міжнародного авіасполучень, організації туристичних авіаперевезень, а також залучення інвестицій, у тому числі іноземних, у розвиток інфраструктури аеропорту.

За результатами опрацювання ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» з державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» питання про можливість передачі техніки, яка не використовується у господарській діяльності аеропортом „Бориспіль”, визначено рухоме майно, що може бути передано та отримано попередню згоду авіапідприємства.

Враховуючи вищенаведене, відповідно до вимог Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», постанови Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1314  «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» та інших актів законодавства обласна рада виступає з ініціативою про передачу в комунальну власність від державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» визначеного рухомого майна, яке не використовується у господарській діяльності, та  інформує, що готова відповідно до вимог законодавства прийняти зазначене майно.

На підставі наведеного просимо Міністерство інфраструктури України як суб’єкта управління об’єктами державної власності розглянути порушене питання у порядку визначеному законодавством та прийняти відповідне рішення. Обласна рада розраховує на позитивне вирішення порушеного питання та готова у межах повноважень сприяти його реалізації".

Читайте також Інвестори, вантажний термінал і 350 млн грн: аеропорт "Ужгород" отримає "друге" дихання?

Як уточнили нашому виданню в Департаменті ЖКГ закарпатської ОДА, питання щодо безоплатної передачі з балансу державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» на баланс ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» визначеного рухомого майна, яке не використовується у господарській діяльності, обласною радою вже порушувалося наприкінці 2018 року, тоді ж відповідне прохання-звернення Закарпатська обласна рада надсилала до Міністерства інфраструктури України. 

Відповідно до відповіді Міністерства, згідно вимог законодавства рухоме майно ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» може бути передано у комунальну власність для використання органами самоврядування.

Відповідно до статті 3  Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» ініціатива щодо передачі об'єктів права державної та комунальної власності може виходити відповідно від органів, уповноважених управляти державним майном, Національної академії наук, інших аналогічних самоврядних організацій, яким передано в користування державне майно (далі - самоврядні організації), місцевих органів виконавчої влади, відповідних органів місцевого самоврядування. Що й було зроблено.

У Департаменті уточнили, що йдеться про передачу автобуса, який може транспортувтаи пасажирів територією летовища, про спеціальну техніку, яка, зокрема, призначена для приирання снігу. Нам також надали фото, аби уявити, що саме передадуть.

Наразі звернення скеровано, тож дишається очікувати, що Мінінфраструктури його погодить. Принаймні на це сподваються в області.  

 uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

17 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів