Асоціацію футболу Ужгорода очолив заступник міського голови Василь Гомонай

 Асоціацію футболу Ужгорода очолив заступник міського голови Василь Гомонай
Звітно-виборча конференція ГО «Федерація футболу м. Ужгород» відбулася сьогодні у великому залі Ужгородської міськради. Спочатку хвилиною мовчання вшанували тих членів футбольної спільноти міста й області, які відійшли у вічність.

 

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв привітав учасників конференції, представників футбольних клубів Ужгорода, подякував усім, хто живе цим видом спорту, працює задля його розвитку та популяризації, зокрема, серед молодих ужгородців. Зазначив, що міська влада робить усе, щоб об’єкти спортивної інфраструктури ставали ще більш зручними, згадав про підтримане напередодні на сесії міськради рішення про збереження тенісних кортів на стадіоні «Спартак», нагадав, що оновлені стадіони «Автомобіліст» й «Авангард» доступні для ужгородців, багато з яких охоче відвідують ці спортивні арени, наприклад, для ранкових пробіжок.

Богдан Євстафійович також висловив сподівання, що вдасться провести і традиційні змагання з футболу на Кубок мера, а також запропонував започаткувати чемпіонат Ужгорода з футболу серед загальноосвітніх шкіл міста – якщо дозволять карантинні обмеження.

На конференції виступив і голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран. Згодом заслухали звіт голови ГО «Федерація футболу м. Ужгород» Віктора Качура, який підбив підсумки зробленого за час на цій посаді – 10 років, подякував Богдану Андріїву за сприяння в розвитку спортивного життя міста, а також меценатам, які завжди підтримують Федерацію, серед них і депутат Закарпатської облради, президент ФК «Ужгород» Андрій Андріїв.

Згадали на конференції і позитивні досягнення Ужгородської футзальної ліги, яка вийшла на всеукраїнський рівень і щорічно збирає велику кількість команд і вболівальників. Йшлося про підсумки футбольних турнірів, зокрема серед ветеранів, про появу професійного клубу «Ужгород», який розпочав свої виступи в Другій лізі України.

На засіданні внесли зміни до Статуту організації, змінили її найменування – на ГО «Асоціація футболу Ужгорода» (АФУ), затвердили членів виконкому та голів постійних комітетів.

Ключовою частиною конференції стало переобрання очільника організації. Претендували Василь Гомонай та Максим Селменський, але Селменський зняв свою кандидатуру і головою ГО «Асоціація футболу Ужгорода» став заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай. Він поділився планами, зокрема, розповів про домовленість із представниками юридичного факультету УжНУ щодо впорядкування статутних документів, положень асоціації та юридичний супровід футбольних клубів міста. Зазначив, що у пріоритеті два принципи – відкритість і гласність, які забезпечуватимуть шляхом ведення офіційного сайту й фейсбук-сторінки асоціації. Важливим аспектом назвав роботу з громадськістю – постійну комунікацію не лише з командами, а й уболівальниками. Запевнив у підтримці проведення Футзальної ліги, забезпечення розвитку міні-футболу, наголосив на розвитку аматорського, дитячого, ветеранського, жіночого футболу, вдосконаленні інфраструктури, підготовці нових арбітрів та бажанні мати в обласному центрі команду першої ліги.

 

 

25 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів