Cкеровано до суду обвинувальний акт у справі щодо замаху на вбивство таксиста в Мукачеві

Cкеровано до суду обвинувальний акт у справі щодо замаху на вбивство таксиста в Мукачеві
Йдеться про Василя Швардака (молодшого) на прізвисько "Шкваря" - мешканця Мукачева, колишнього міліціонера та сина ексдепутата Мукачівської міськради від Партії регіонів Василя Швардака, котрий стріляв по таксі і важко поранив водія.

 

Прокурором прокуратури Закарпатської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт щодо 34-річного мукачівця, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 (закінчений замах на умисне вбивство) та ч.1 ст.263 КК України (носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу). У ході досудового розслідування встановлено, що ввечері 17 березня 2020 року неподалік автозаправної станції в м. Мукачево із вогнепальної зброї поранено працівника служби таксі. У той момент 53-річний потерпілий знаходився в автомобілі. Його було госпіталізовано, а зловмисник із місця події зник.

За процесуального керівництва обласної прокуратури у квітні 2020 року правопорушника розшукали і затримали оперативники УСР в Закарпатській області, карного розшуку та слідчого управління Нацполіції Закарпаття спільно зі спецпідрозділом КОРД. Наразі досудове розслідування у справі завершено. Процесуальний документ із обвинуваченнями скеровано до Мукачівського міськрайонного суду, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області. Тогорік, 31 серпня, Василь Швардак "Шкваря" вже влаштовував в Мукачеві стрілянину по людях, в парку, внаслідок чого було госпіталізовано з кульовим пораненням 23-річного мешканця смт Чинадієво.

Згодом в автомобілі "Лексус" місцевого кримінального "авторитета" і швагра підозрюваного В.Швардака Євгена Дребітка на псевдо "Білий", з якого стріляли в парку, знайшли 2 автомати УЗІ. До слова, нещодавно Є.Дребітка також було затримано по факту вимагання в складі ОЗГ.

Однак розслідування тієї резонансної стрілянини, незважаючи на особистий контроль тодішнього керівництва обласної поліції, за невідомих причин "замнулося" і досі ніхто не поніс покарання. Водночас, джерела в правоохоронних органах висловлють версію, що "сприяв" цьому тодішній голова Закарпатської ОДА І.Бондаренко, який пов'язаний давніми дружніми та бізнесовими зв'язками із батьком підозрюваного, колишнім депутатом Мукачівської міськради Василем Швардаком і навіть розглядав його кандидатуру як свого заступника. З-поміж іншого В.Швардак-старший відомий скандальним випадком, коли в лютому 2014 року прийшов на сесію міськради з вогнепальною зброєю.

Також тодішня стрілянина була пов'язана з іншими кримінальними розбірками із бійкою та зброєю між мукачівськимм ОЗУ Дребітка і Пашкуляка в спортзалі в мікрорайоні Росвигово. Водночас поранений опісля цього в парку виявився фактично випадковою жертвою цих розбірок. До речі, Василь Швардак-молодший ("Шкваря") був звільнений свого часу з міліції через зловживання службовим становищем та підозру у вживанні наркотиків. Протягом останніх років неодноразово був помічений в бійках, зокрема із погрозою застосування зброї.

Закарпаття онлайн

 

05 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів