В Ужгороді відкриють Виноградну гору – туристичний об’єкт і символ міста

В Ужгороді відкриють Виноградну гору – туристичний об’єкт і символ міста
У п’ятницю, 18 вересня, о 14.00 в Ужгороді відбудеться офіційне відкриття Виноградної гори (неподалік ресторану «Кілікія»). Виноградна гора – це з однієї сторони бажання повернути Ужгороду славу виноробного та виноградного міста, оскільки на сьогодні в межах Ужгорода немає діючих виноградників, а на гербі одним із головних символів є виноградна лоза. А з іншого боку – планове продовження і розширення відкритих туристичних принад міста.

 

Виноградна гора покликана стати туристичним об'єктом Ужгорода. Площа виноградника — 1 гектар. У 2018 році відбулося засадження гори. 1350 саджанців двох сортів — Гевюрцтрамінер (сорт винограду, з якого виготовляють родзинку краю — легендарне вино “Троянда Закарпаття”) та Совіньон блан. Це одні з кращих сортів винограду для виготовлення білих вин, які прекрасно себе почувають у Закарпатті. Також на горі висаджений один із найстаріших сортів винограду привезений із долини Арарат – Хіндогни.Два роки минуло з дня висадки, і вже у цьому році збиратимуть перший врожай.

У програмі відкриття Виноградної гори:

- міні-екскурсія та історичний екскурс від головного туризмознавця краю, професора Федора Шандора;

-  презентація Виноградної гори та подальших планів розвитку нової туристичної локації від власника та віцепрезидента Закарпатської туристичної організації Арсена Мелкумяна;

- музичний супровід від струнного квартету;

- гастрономічна частина — дегустація толми з виноградного листя з винограду Виноградної гори та неформальне спілкування.

Початок о 14.00.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів