На Закарпатті оштрафували браконьєра-рибалку на 3800 гривень

На Закарпатті оштрафували браконьєра-рибалку на 3800 гривень
Під час проведення рибоохоронного рейду 21 вересня 2020 року державні інспектори Закарпатського рибоохоронного патруля зафіксували 13 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

 

Так, складено чотири протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), один– за ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України) та вісім протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), повідомляє Закарпатський рибоохоронний патруль. Для прикладу, близько 15 год викрито двох порушників, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сітками «путанка», загальною довжиною близько 60 м. Інцидент стався на р. Уж, поблизу с. Зарічево Перечинського району.

Згодом,  на ті й же ріці в околиці с. Дубриничі зафіксовано аналогічне правопорушення. Громадянин за допомогою сітки «екран» намагався виловити рибу. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. Також викрито грубе порушення Правил рибальства на р. Тересва, околиця с. Тячівського району Закарпатської області. Близько 10 години виявлено порушника, який за допомогою забороненого знаряддя лову –сітки «путанки», здійснював лов риби та встиг виловити 14 екземплярів водних біоресурсів, з яких 10 екземплярів червонокнижної риби: дев’ять екз. - марени звичайної та один екз. - ялець-андруга європейський. Також по два екз. верховодки та підуста звичайного.  Збитки, нанесені рибному господарству склали  3 892 грн.

На усіх викритих осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, а також на винну особу за ст. 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України). Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено. Закарпатський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» (098) 585-61-64.

 

22 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів