В Ужгороді зведуть регулюючу споруду на річці для захисту міста від затоплення

В Ужгороді зведуть регулюючу споруду на річці для захисту міста від затоплення
Басейновому управлінню водних ресурсів річки Тиса сьогодні на засіданні виконкому Ужгородської міськради погодили розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проєкту будівництва регулюючої споруди на річці Уж в Ужгороді біля Боздоського парку.

 

Відповідно до рішення, розроблене ТЕО необхідно буде погодити з департаментом міського господарства, управлінням містобудування та архітектури, департаментом культури Закарпатської ОДА та подати його на розгляд міської ради.

Міський голова Богдан Андріїв відзначив, що документація необхідна для реалізації проекту FloodUZH – «Спільні заходи з попередження природних катастроф у транскордонному басейні р. Уж» у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт стартував у листопаді 2019-го, розрахований на 3 роки. Передбачає, серед іншого, зведення регулюючої споруди на річці Уж у межах Ужгорода для обводнення території під час маловодних періодів та захисту міста від затоплення.

Партнери проєкту – Словацьке водогосподарське підприємство, Банська Штявніца, Словаччина; Ужгородське міжрайонне управління водного господарства (УМУВГ), Управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради; Громадська організація «ЕКОСФЕРА».

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів