Бюджет міста прийнято

Витратна частина бюджету на понад 20 млн. грн. більша, ніж у 2005 році.

 

Минулої п’ятниці сесія міської ради прийняла бюджет міста на 2006 рік. Загальний його обсяг становить 140 мільйонів 405 тисяч гривень, при цьому витратна частина бюджету на понад 20 млн. грн. більша, ніж минулого року.

Поглянемо на найважливіші витратні статті бюджету. Близько 49 млн. становлять витрати на освіту (на 15 % більше, ніж торік). Левова частка бюджетних грошей — понад 31 млн. — у цій сфері припадає на загальноосвітні та спеціалізовані школи, ліцеї, гімназії. Понад 15 млн. іде на дошкільні заклади (і при цьому їх не вистачає навіть для повноцінного харчування дітей), півтора мільйона — на Падіюн.

На охорону здоров’я заплановано витратити понад 25 млн. грн., що всього на 8,3 % більше, ніж торік. Зважаючи на те, що й минулого року охороні здоров’я жилося не вельми розкішно, і цього року ті 8 відсотків особливої погоди не зроблять. На лікарні піде 18 млн. грн., на пологовий будинок та "швидку" — трохи більше 3 мільйонів, на боротьбу з туберкульозом — 55 тис., з цукровим діабетом — 19 тис., з онкологічними захворюваннями — 20 тис. На програми і централізовані заходи профілактики СНІДу припала всього 1 тисяча, тоді як на інші заходи з охорони здоров’я — понад 750 тис. грн. ( що це за інші заходи, точно не вказано).

Витрати на соціальний захист населення та соціальні виплати становлять 20 млн. 415 тис. (на 47 % більше, ніж торік). Більшу частину цих грошей з’їдають пільги різним категоріям населення та види допомог сім’ям з дітьми. Крім того, 3,5 млн. грн. із цієї суми заплановано витратити на додаткові виплати населенню на покриття витрат оплати житлово-комунальних послуг.

Фінансування головного управління міського господарства на 2006 рік становить понад 15 млн. грн. З них на благоустрій виділено 8 млн., реконструкцію і ремонт доріг — близько 1млн. 800 тис. грн.

На занедбану культуру і мистецтво виділено трохи більше 4 млн. грн., причому 3 млн. 281 тис. з них іде на школи естетичного виховання, іншим культурницьким закладам, як завжди, дісталися крихточки...

РІО

 

04 лютого 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів