Закарпатські податківці викрили підприємство, що ухилилось від сплати 411 тис. грн податків

Закарпатські податківці викрили підприємство, що ухилилось від сплати 411 тис. грн податків
Працівниками відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС в Закарпатській області викрито махінації підприємства, зареєстрованого у м. Київ, які призвели до несплати податків та обов’язкових платежів на значну суму.

 

Встановлено, що службові особи підприємства, яке здійснювало ремонт доріг в одному з районів Закарпаття, шляхом внесення недостовірних відомостей у Акти приймання виконаних будівельних робіт (Форма КБ-2В) привласнили бюджетні кошти на загальну суму 991,4 тис. гривень. Як наслідок внесення недостовірних відомостей у Акти приймання виконаних будівельних робіт, – неофіційна виплата заробітної плати робітникам-будівельникам згаданого підприємства на загальну суму 991,4 тис. грн без відображення її в офіційних документах платника податків, а отже і ненарахування та неутримання податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного соціального внеску. Це призвело до несплати податків та обов’язкових платежів місцевому та державному бюджетам на загальну суму 411,4 тис. гривень.

За результатами розгляду матеріалів, 5 серпня 2020 року ГУНП в Закарпатській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.3 ст.191 КК України, за фактом за фактом нанесення збитків місцевому бюджету (місцевій громаді). Наразі тривають слідчі дії в рамках цього кримінального провадження.

ДПС у Закарпатській області

 

29 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів