По програмі «Власний дім» збільшили суми фінансування: скільки зможуть отримати закарпатці й на що?

По програмі «Власний дім» збільшили суми фінансування: скільки зможуть отримати закарпатці й на що?
Сьогодні депутати Закарпатської обласної ради депутати схвалили проєкт рішення „Про Обласну цільову програму „Власний дім” на 2021-2025 роки”.

 

Як зазначено в проєкті рішення, його прийняття забезпечить вирішення ряду проблемних питань щодо поліпшення житлових умов населення області, в тому числі учасників антитерористичної операції та їх сімей, пенсіонерів, сприятиме подальшому розвитку соціальної сфери, а також активізації індивідуального житлового будівництва.

Метою Програми є:

- створення системи стимулювання і збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва шляхом надання довгострокових пільгових позик;

- поліпшення житлово-побутових умов проживання шляхом облаштування житлових будинків інженерними мережами (системами опалення, водопроводу, водовідведення та ін.);

- кредитування заходів по забезпеченню енергоефективності та енергозбереження осель (заміна зовнішніх вікон та дверей, утеплення фасадів та даху), що дасть можливість скоротити комунальні витрати для населення області;

- покращення інфраструктури села шляхом надання кредитів на розвиток особистих селянських господарств, сфери послуг сільського та зеленого туризму;

- залучення різних джерел фінансування на впровадження цієї Програми.

- забезпечення пріоритетності в наданні пільгових кредитів громадянам, оселі яких постраждали від стихійного лиха (повені, зсувів, градобою та ін.); учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям на передбачені Програмою напрямки; громадянам пенсійного віку (особливо одиноким).

- стимулювання закріплення на селі молоді та молодих спеціалістів виробничої та соціальної сфери.

Надання пільгових довгострокових кредитів буде здійснюватись по напрямках кредитування, а саме: на будівництво нового житлового будинку у обсязі до 400,0 (чотириста) тис. гривень; на придбання готового або незавершеного  будівництвом житла (будинку або квартири) до 350,0 (триста п’ятдесят) тис. гривень; на будівництво інженерних мереж (газопостачання,  водопостачання, водовідведення, електрозабезпечення, опалення: в тому числі встановлення твердопаливного котла, топки та інше) до 100,0 (сто) тис. гривень; на впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів (утеплення фасаду, даху); на заміну зовнішніх дверей та вікон до 100,0 (сто) тис. гривень; та інші напрямки кредитування.

У ході реалізації Програми передбачається надання пільгових кредитів на будівництво 250 нових житлових будинків загальною площею 39650,0 кв. м., на облаштування інженерними мережами та енергоефективними, енергозберігаючими технологіями 1665 житлових будинків, квартир, створення тимчасових робочих місць.

Також Програмою передбачені кошти в обсязі 20,6 млн. гривень  на соціально-економічний розвиток через кредитування сфери послуг туризму (в т.ч. сільського, зеленого та ін.), тваринництва, птахівництва, бджільництва, рослинництва, рибного та особистого селянського господарства.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів