Коли обирати будемо з двох кандидатів: Свіжа соціологія щодо виборів міського голови в Ужгороді

Коли обирати будемо з двох кандидатів: Свіжа соціологія щодо виборів міського голови в Ужгороді
Цілком прогнозовано, що в Ужгороді вибори на посаду міського голови відбудуться у два тури. І якщо із першим туром усе більш-менш зрозуміло (хто з кандидатів потрапить у другий тур), то із другим туром ситуація цікавіша.

 

За даними попередніх соціологічних опитувань Закарпатського інформаційно-аналітичного центру (ЗІАЦ), в Ужгороді найбільше шансів потрапити у другий тур у чинного міського голови Богдана Андріїва, колишнього виконувача обов'язки міського голови Віктора Щадея, а віднедавна у виборчій гонці до лідерів увірвався ще один екс-мер Сергій Ратушняк, який за кількістю голосів навіть випередив Щадея.

7 – 11 жовтня ЗІАЦ провів чергове соціологічне дослідження для визначення електоральних симпатій ужгородців. Вибірка становила 1012 респондентів. 

Респондентів питали: «За кого з кандидатів на посаду міського голови Ужгорода ви проголосуєте у другому турі?»

  • Так, у парі Андріїв Богдан – Ратушняк Сергій за чинного мера Богдана Андріїва проголосували б 45% ужгородців, за Сергія Ратушняка – 40%.
  • У парі Андріїв Богдан – Федака Павло за Богдана Андріїва проголосували б 44 % ужгородців, за представника національних сил Павла Федаку – 41%.
  • У парі Андріїв Богдан – Щадей Віктор за чинного мера проголосували б 54 % ужгородців, за Віктора Щадея – 31%.  

15 % ужгородців не визначилися з вибором. Похибка становить до  2%. 

Провальні  теледебати на UA:Закарпаття та високий особистий антирейтинг не дають Віктору Щадею ніяких шансів на перемогу за результатами другого туру виборів міського голови Ужгорода.

Інші опоненти Богдана Андріїва мають непогані шанси у другому турі мерських перегонів.

 

12 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів