Скільки коштує лікування COVID-19 і чому на Закарпатті розширюють ліжковий фонд?

Скільки коштує лікування COVID-19 і чому на Закарпатті розширюють ліжковий фонд?
Ліжка для лікування хворих на коронавірус на Закарпатті завантажені щонайменше на 50%. Погіршення ситуації загрожує переходом до "червоної" зони. Через це сьогодні на засіданні ТЕБ та НС прийняли рішення про негайне розширення кількості ліжок для інфікованих коронавірусом. Про це сьогодні, 21 жовтня, під час брифінгу у Закарпатській ОДА розповіла виконувачка обов'язків директора департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Ольга Чемет.

 

"Погіршення епідситуації в області дало зразу віддзеркалення на завантаженість ліжок хворих на ковід. Майже тиждень ми фіксуємо завантаження ліжок близько 50, а то й більше, відсотків", – каже Ольга Чемет.

Як розповіла чиновниця, на позачерговому засіданні ТЕБ та НС прийняли одноголосне рішення розширити ліжковий фонд уже. Бо навантаження на ліжка є індикатором щодо епідемічного зонування. Якщо протягом 5 днів ліжка завантажені на 50%, то територія переходить до «помаранчевої» епідемічної зони. А завантаженість у 70% – це «червона» зона.

"Ліжковий фонд ми розширюємо у кожній лікарні, законтрактованій за ковід-пакетом і, відповідно, будемо мати близько 1450-1500 ліжок під лікування хворих на ковід", – уточнила Ольга Чемет.

Також Ольга Чемет наголосила: "Пів року ми майже щодня просимо населення дотримуватися елементарних карантинних вимог.: носіння маски, дотримання соціальної дистанції та часте миття рук і використання антисептика Елементарні заходи безпеки є значно дешевші, ніж фінансові затрати при лікуванні ковіду. У фінансовому еквіваленті лікування одного середньостатистичного хворого обходиться порядка 20 тисяч гривень, може бути і значно дорожче, якщо хворий потребує кисневого супроводу або штучної вентиляції легень".

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів