«Наші діти теж хочуть їсти»: підприємці Ужгорода просять центральну владу почути їх і не припиняти роботу закладів ФОТО

«Наші діти теж хочуть їсти»: підприємці Ужгорода просять центральну владу почути їх і не припиняти роботу закладів ФОТО
В Ужгороді зібралися підприємці на акцію протесту проти закриття закладів харчування через те, що Ужгород потрапив до червоної зони. Більше півсотні людей зібралися на набережній поблизу ресторану «Венеція» і обговорюють ситуацію, що склалася. Наразі до них підійшов міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

 

Підприємці, що зібралися поблизу «Венеції», тримають плакати "Наші діти теж хочуть їсти", "Не вбивайте наш бізнес, він і так ледь жевріє" та інші.

«Школи та дитсадки не можна закривати. Ми бачимо поганий досвід, як воно відобразилося на попередньому локдауні. Ми не хочемо, щоб наші діти й далі були позбавлені права на навчання. Ніхто не відкидає епідзаходів. Якщо мудра Європа пішла тим шляхом, що діти вчаться, то, може, варто і нам за ними слідувати? Варто вивчити досвід інших регіонів і йому слідувати, а не рубати з плеча?» - відзначив один із присутніх на заході приватних підприємців Роман Мандзюк.

За його словами, наразі просто економічно вбивається держава.

«Я дуже хотів би, щоб влада нарешті йшла назустріч платникам податків, родинам, які вже не знають, як далі жити і виживати», - додав приватний підприємець.  

Читайте також: Міський голова Ужгорода просить обласну комісію ТЕБ та НС не закривати садочки і не припиняти роботу громадського транспорту

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв повідомив підприємцям, що був присутній на засіданні комісії ТЕБ та НС і там обговорювали питання про внесення Ужгорода до червоної зони.

 «Я сьогодні звернувся до керівника обласної комісії з ТЕБ та НС стосовно тих обмежень, які передбачаються червоною зоною, - розповів Б. Андріїв під час зустрічі. - Я спілкувався з мерами інших міст, які теж у червоній зоні. У них громадський транспорт працює, дошкільні заклади теж, діти 1-4 класів навчаються, і ресторани, кафе магазини не закриті до 21:00. Тому я сьогодні написав листа пану Олегу Коцюбі – заступнику голови Закарпатської ОДА, з проханням дозволити аналогічні речі в Ужгороді».

Міський голова розповів про те, які прохання озвучені в листі.

«Прекрасно розумію, що багато з вас працюють на межі рентабельності, а іноді й у збиток, щоб утримати бізнес на плаву, за вами багато працівників, які мають родини, - додав Богдан Андріїв. - Чудово розумію сім’ї, в яких батьки мусять іти на роботу і  їм нема куди подіти маленьких дітей. Так само актуальним є питання навчання дітей початкових класів – нереально навчати їх дистанційно, якщо вони ще не вміють писати і читати! Ще важливим є для нас робота громадського транспорту, бо людям, особливо працівникам критичної інфраструктури, потрібно добиратися на роботу. Ми просимо нас почути!»   

Міський голова Ужгорода також повідомив, що ще спробує зв’язатися з міністром охорони здоров’я, щоб внесли зміни в постанову державної комісії, щоб ввійшли в положення і дозволили працювати на тих умовах, які просимо. "Я зроблю все можливе, щоб нас почули!», – запевнив Богдан Андріїв.

Нагадаємо, як повідомив сьогодні міський голова під час пресконференції, в листі на адресу обласної комісії ТЕБ та НС він просить для Ужгорода:  

  • Запровадити дистанційне навчання тільки для 5-11 класів, щоб 1-4 класи навчалися в звичайному режимі.
  • Не припиняти роботу громадського транспорту
  • Не закривати дошкільні заклади.
  • Не припиняти роботу закладів харчування й торгівлі. 

Посилити заходи з епідбезпеки в будь-якому населеному пункті можна в будь-яку мить, а ось для того, аби відмінити їх, треба чекати два тижні – до наступного засідання комісії ТЕБ та НС.  

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів