Закарпатська ДПС про програмні РРО: деякі зміни, чинні з 1 серпня 2020 року

Закарпатська ДПС про програмні РРО: деякі зміни, чинні з 1 серпня 2020 року
Актуальна інформація від обласних податківців.

 

Головне управління ДПС у Закарпатській області інформує, що 1 серпня 2020 року набули чинності Закони України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» в частині використання суб’єктами господарювання для реєстрації розрахункових операцій програмні РРО, як альтернативу класичним РРО.

Реєстрація програмного РРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602), що подається у електронній формі через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій. Після включення програмного РРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий програмний РРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для програмних РРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 зі змінами та доповненнями.

Законодавчо не встановлено заборон та обмежень щодо застосування одним суб’єктом господарювання програмних реєстраторів розрахункових операцій поряд із класичними реєстраторами розрахункових операцій. Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого здійснюється реєстрація розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265/95-ВР).

У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного РРО, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати.

Уся актуальна інформація з питань впровадження програмних РРО розміщена в створеному ДПС України банері «Програмні РРО» на офіційному вебпорталі за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

 ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів