Як допомогти обвітреній шкірі: 10 ефективних порад

Як допомогти обвітреній шкірі: 10 ефективних порад

 

Обвітреність або надмірна сухість шкіри, викликана зневодненням, — безпечний, але дуже неприємний стан: почервоніння, тріщини, лущення і свербіж... Але якщо грамотно підійти до проблеми, за кілька днів ви відновите обвітрену шкіру. Зберігайте і користуйтеся підказками під час холодів!

Чому обличчя стає обвітреним?

Сильний холодний вітер руйнує захисний ліпідний бар'єр шкіри, який захищає її від пересихання. Втрачаючи вологу, шкіра відчуває відчуття, подібні з виникненням сонячного опіку, інформує Ukr.Media.

Перші симптоми обвітреної шкіри

Якщо ви повернулися додому з морозу з червоними щоками — усе гаразд. Але якщо почервоніння не минає понад годину — швидше за все, шкіра вже постраждала через обвітрювання. Більш серйозними сигналами є свербіж, печіння і болючість шкіри під час дотику. Не втрачайте час: вживайте заходів для лікування обвітреної шкіри обличчя!

Дії для порятунку шкіри

Скасуйте лазневі процедури

Взимку ми дуже любимо погрітися у сауні, лазні або просто гарячій ванні, але обвітреній шкірі обличчя така спека завдасть додаткової шкоди. Тож вмивайтеся трохи теплою водою, не розпарюйте шкіру і обов'язково пом'якшуйте її: оліями для обличчя (оливковою або мигдальною), ніжним кремом.

Перевірте склад кремів для обличчя

Поки шкіра не відновиться, суворо протипоказане використання кремів з саліциловою кислотою — вона ще більше сушить шкіру і може погіршити її стан.

Відмовтеся від скрабу і пілінгу

Обвітрена шкіра часто лущиться, але не піддавайтеся спокусі "відскрабувати" лусочки шкіри. На тлі зневоднення шкіра особливо чутлива, і мінімально абразивні засоби можуть призвести до виникнення виразок, мікротріщин і запалень.

Наносьте крем або олію відразу після вмивання

Не давайте обвітреній шкірі рук і обличчя висохнути навіть на секунду: чим активніше ви її зволожуєте, тим швидше відновиться ліпідний бар'єр на її поверхні.

Зволожуйте повітря у приміщенні

Якщо у вас немає спеціального зволожувача, просто розкладіть на батареї мокрі рушники і розставте (особливо у спальні) ємності з водою.

Ніякої кави

Не кажучи вже про алкоголь. Усі речовини, що сприяють виведенню рідини з організму, слід виключити.

Пийте більше чаю

Краще зеленого або трав'яного. А з заварки, що залишилася, робіть компреси на постраждалі ділянки.

Пийте через соломку

Губи зазвичай першими приймають на себе удар, а будь-яка рідина, що потрапляє на них, ще більше їх висушує. Тож через трубочку буде безпечніше!

Їжте горіхи і рибу

Шкіра відновиться швидше, якщо додати у раціон продукти, багаті на омега-3 кислоти: морську рибу, волоські горіхи, бобові. Ще один корисний для шкіри компонент — вітамін Е. У аптеці він продається у капсулах, які можна проколоти і нанести вітамін на пошкоджені ділянки епідермісу.

Відмовтеся від макіяжу

Дихання, зволоження, заспокоєння — зараз не час наносити щільні тональні креми. Якщо у вас запланована вечірка, нанесіть на шкіру зволожуючий праймер, а потім — найлегший ВВ-крем. Але краще все ж таки зовсім обійтися без декоративної косметики. Це ж лише на кілька днів!

 

06 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів