У Празі збирають кошти на відновлення знищеної вогнем унікальної церкви із Закарпаття

У Празі збирають кошти на відновлення знищеної вогнем унікальної церкви із Закарпаття
Мер Праги Zdenek Hrib звернувся до громадян Чехії з проханням об’єднатися, щоб зібрати кошти на реставрацію спадку української дерев’яної архітектури 17-го століття – храму Святого Архангела Михаїла, який 28 жовтня знищила пожежа.

 

Храм Святого Архангела Михаїла належав до найцікавіших пам’яток української народної дерев’яної архітектури в Празі. Церква, зведена в 17-му столітті в закарпатському селі Великі Лучки, в 1929 році була перевезена до Праги із села Медведівці і встановлена в Парку Кінського на пагорбі Петршін.

«Рахунок відкритий, унікальну дерев’яну культурну пам’ятку ми напевно відновимо. Радий, що так швидко надходять все нові й нові внески. Я, звичайно, також приєднався», – розповів у фейсбуці мер Праги.

Детально про історію закарпатської церкви: Зникла у вогні: в Празі згоріла дерев’яна церква, перевезена із Закарпаття майже 100 років тому (ІСТОРІЯ, ФОТО)

Нагадаємо, що храм був знищений вогнем 28 жовтня 2020 року за невідомих досі обставин. Поліція відкидає версію технічної неполадки і вважають за наймовірнішу версію – людський фактор.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів