Із Самбора ужгородські баскетболісти повернулися без перемог

Із Самбора ужгородські баскетболісти повернулися без перемог
У суботу та неділю, 21–22 листопада, відбулися поєдинки 5-го туру Першої ліги України між БК «Самбір-Львівська Політехніка» та БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ».

 

У виїзних матчах проти самбірчан колектив Олександра Зубковського прагнув здобути позитивний результат. Завдання було не з простих, оскільки суперник закарпатців доволі сильний і є одним із лідерів групи №3. До того ж у рідних стінах БК «Самбір-Львівська Політехніка» ще не поступався (у всіх чотирьох поєдинках підопічні Андрія Співака святкували перемогу).

Перша гра. «Самбір-Львівська Політехніка» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 90:70

Закарпатські баскетболісти потужно розпочали поєдинок і на екваторі першої 10-хвилинки були попереду – 8:15. На жаль, у завершальній частині стартової чверті наші хлопці припустилися багатьох помилок і дозволили супернику не тільки нівелювати їхню перевагу, а й самому вийти вперед (25:23). У другій чверті спостерігалася доволі рівна гра: команди по черзі володіли ініціативою, а на табло зберігалася незначна перевага господарів. На велику перерву спортсмени пішли за рахунку 45:41 на користь  БК «Самбір-Львівська Політехніка». Вирішальною в цьому матчі виявилася третя 10-хвилинка, під час якої господарі майданчика змогли продемонструвати високу реалізацію й доволі непогану гру в обороні. Перед заключною чвертю команда Андрія Співака випереджала суперників на 13 очок (72:59).

На жаль, переламати хід зустрічі на свою користь, як це було в повторній грі з «Калушем-ПНУ», закарпатцям не вдалося. Господарі контролювали перебіг подій і довели справу до перемоги. Фінальна сирена зафіксувала рахунок 90:70. Результативними кидками у складі ужгородського БК відзначилися Валентин Рипкович (22 очки), Олександр Варга (15), Артем Пустовіт (11), Максим Пилип (9), Андрій Куртєв (5), Владислав Плешаков (3), Дмитро Піскор (2), Єгор Казінцев (2) та Валентин-Крістіан Вішкольц (1).

Друга гра. «Самбір-Львівська Політехніка» – «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – 68:67

Повторна зустріч самбірців та ужгородців вийшла цікавішою, ніж перша. Інтрига в цьому протистоянні зберігалася зі стартових до заключних секунд. Перша чверть завершилася мінімальною перемогою гостей з рахунком 18:19. У наступному ігровому відрізку закарпатці збільшили свій гандикап до трьох очок (27:30), але наприкінці другої 10-хвилинки втратили концентрацію й дозволили супернику захопити лідерство (33:30).

На початку третьої чверті БК «Самбір-Львівська Політехніка» додав і відірвався на відстань трьох точних кидків з-за меж 3-очкової лінії (42:33). Проте закарпатці не розгубилися і ще до завершення цієї частини зустрічі зуміли скоротити відставання до одного очка (51:50). А у вирішальній 10-хвилинці на майданчику були «гойдалки»: команди по черзі володіли ініціативою й обидві зберігали шанси на позитивний результат. Доля переможця цього протистояння вирішувалася на завершальних хвилинах. На жаль, більше сил на фінальний штурм залишилося в господарів. За дві хвилини до закінчення гри самбірчани відірвалися від ужгородців на 6 очок (68:62) і зробили вагому заявку на вікторію.

Закарпатський БК не здавався і під ендшпіль матчу зумів скоротити відставання до одного пункту. Наші баскетболісти могли навіть вирвати перемогу, та в потрібний момент гравцям забракло точності. У підсумку поєдинок завершився прикрою мінімальною поразкою «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» з рахунком 68:67. Найрезультативнішим у складі нашої команди був Валентин Рипкович, якому вдалося набрати 31 очко. Точними кидками також відзначилися Андрій Куртєв (12 очок), Владислав Плешаков (11), Максим Пилип (7) та Артем Пустовіт (6). Наразі ужгородський БК займає четверту сходинку в групі №3. В активі нашої команди 12 очок (10 ігор), що на два більше, ніж у «Калуша-ПНУ» та «Тернополя-2 ЗУНУ», які розташувалися позаду (однак найближчі переслідувачі зіграли на чотири та дві гри менше). Лідирує «Хмельницька Політехніка», котра святкувала перемоги в усіх 8 протистояннях (16 залікових балів). До топ-3 також входять «Самбір-Львівська Політехніка» (14 очок, 8 ігор) та «Львів-Регно» (13 очок, 8 ігор).

Олег МИКИТА, Карпатський об'єктив

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

23 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів