Forbes назвав 30 успішних українців до 30 років. Є і закарпатці

Forbes назвав 30 успішних українців до 30 років. Є і закарпатці
У дуже цікавий список потрапили наші земляки.

 

Антоніо Лукіч (на головному фото) – 28-річний кіно- та телережисер з Ужгорода. Став відомий завдяки дебютній ліричній комедії «Мої думки тихі». На 54-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах отримав Спеціальну премію журі.

В Україні прем’єра стрічки відбулася під час Одеського міжнародного кінофестивалю, де робота Антоніо Лукіча отримала приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу та спеціальну згадку журі.

Валентин Фречка – автор показової технології екологічного ресайклінгу, яка успішно реалізовується.

Якщо у двох словах, то Валентина Фречку, школяра із Закарпаття, придумати проєкт перероблювання опалого листя на папір спонукала мрія про Кенію. 2017 року там відбувалася Міжнародна олімпіада з екології, Валентин придумав проєкт для участі в ній, коли гуляв лісом у рідному селі Сокирниця Хустського району.

Аліна Паш — українська співачка, реперка, фіналістка шостого сезону вокального шоу «X-Фактор». Народилась 6 травня 1993 року на Закарпатті. Навчалась у Буштинській ЗОШ та у школі мистецтв, мала приватні уроки вокалу в Ужгороді.

15 квітня 2018 року презентувала дебютний сингл «Bitanga» (укр. «Бітанґа») та відеокліп до нього. У пісні поєднано хіп-хоп, елементи попмузики й етномотиви; кліп записано за участю французького репера Jaw з гурту «DOP», голос якого звучить в кінці.

Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів