Сергій Федака в Ужгороді представив читачам чотиритомник «Історія України»

2 грудня, в ужгородській книгарні «Кобзар», рамках традиційної передсвяткової акції «Письменник за прилавком» з читачами та відвідувачами спілкувався професор, відомий історик, письменник Сергій Федака.

 

Він представив ужгородцям свою нову роботу – чотиритомне видання «Історія України», яке вийшло друком у видавництві TIMPANI. Це – перша серія, що охоплює долітописну історію. П’ятий том «Історії України» вийде на початку 2021 року, всього ж заплановано вихід у світ 17 томів.  

«Це вже закінчений твір, де розглядається історія України, всі основні пам’ятки наші від кам’яного віку і аж до 860 року, коли починається історія літописна і з’являється перша дата у нашому літописі. 860 рік до нашої ери і далі вниз, аж до появи найперших людей на території України,– це все у цьому чотиритомнику», – розповідає у коментарі Zaholovok.com.ua Сергій Федака.  

Сергій Федака

 

Професор каже, що вперше представляє таке багатотомне видання в рамках акції «Письменник за прилавком» у книгарні «Кобзар»: «Воно для мене десь рекордне й тому маю унікальну в цьому сенсі подію в цьому році. Дуже тяжко писалося, ще тяжче видавалося через ковідні обставини впродовж року, бо десь гальмувало трохи і видавництво, а десь навпаки – героїчно всі ці люди свої функції виконували і, врешті-решт, чотиритомник таки вийшов. Я дуже вдячний їм, що видання з’явилося на світ і можна відрапортувати про це  ужгородцям», – додає письменник.  

На початку 2021 року планується вихід п’ятого тому «Історії України» Сергія Федаки, загалом видання об’єднає 17 томів.

Сергій Федака

 

Нагадаємо, акція «Письменник за прилавком» триває до 18 грудня. Щодня (у будні) у  «Кобзарі» на читачів та відвідувачів чекатиме закарпатський письменник. У четвер, 3 грудня, за прилавком магазину буде Мирослав Дочинець.

Сергій Федака

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів