На 28 гривень у середньому підвищили виплати пенсіонерам

На 28 гривень у середньому підвищили виплати пенсіонерам
У середньому пенсії підвищили на 28 гривень. Про це сьогодні розповіла начальниця обласного Пенсійного фонду Анастасія Пентек. Загалом на Закарпатті з 1 грудня підвищення одержали 255 тисяч людей.

 

Ужгородка Магдалина Копрушак прийшла до супермаркету. Про підвищену пенсію, каже, чула, але ще її не отримала: "Поки не порахую, не повірю. У мене 2 900 грн. Мали додати, обіцяли й за стаж. У мене 40 років стажу, але за цей рік скільки добавляли, мені не дали й пів копійки. Якби не діти, не знаю, як би жила. Я навіть одяг та взуття не купую. Гроші йдуть на їжу, ліки, послуги заплатити. ¼ йде за послуги", — розповіла жінка. У грудні пенсії підвищили через збільшення прожиткового мінімуму, каже начальниця Пенсійного фонду на Закарпатті Анастасія Пентек. За її словами, доплати мають чорнобильці, донори, за особливі заслуги та інші.

"Від того прожиткового мінімуму є певні відсотки і на ті відсотки комусь вона може піднятися 2 грн, комусь на 30, комусь на 57 гривень. Це залежить від стажу роботи, від заробітків", — сказала Анастасія Пентек.

Пенсіонерам, каже, не варто йти до пенсійних фондів, щоб одержати виплати: "Це робиться в автоматичному режимі. До нас пенсіонерам не потрібно звертатися. Перше підняття було у липні місяці, і зараз ми піднімаємо до прожиткового мінімуму 1769 гривень".

За словами Анастасії Пентек, виплачують пенсію з 4 до 25-го числа кожного місяця. З 1 грудня мінімальна пенсія збільшилася на 57 гривень, влітку її підвищили на 74 грн. Цьогоріч улітку її підвищили. Це друга надбавка за цей рік: з 1 липня її підвищили на 74 грн.

Cуспільне Закарпаття

 

10 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів