З початку року закарпатці сплатили понад 285 млн грн збору на армію

З початку року закарпатці сплатили понад 285 млн грн збору на армію
На потреби українського війська платники податків Закарпатської області спрямували 285,6 млн грн військового збору впродовж січня-листопада 2020 року. Надходження цього платежу перевищило сплату в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 14,2 млн грн, або 5,2 відсотків. У листопаді цього року наші краяни сплатили майже 30 млн грн збору.

 

Фахівці органів ДПС Закарпаття переконані, що стабільне надходження військового збору – результат відповідальної позиції працедавців. Адже вони, оплачуючи роботу своїх працівників, своєчасно перераховують податкові платежі. Відтак держбюджет стабільно отримує кошти для підтримки армії.

Варто пам’ятати, що лише той, хто працює офіційно, отримуючи легальні доходи, сплачує відрахування на потреби армії, так як військовим збором оподатковуються доходи, в тому числі у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Відтак платники, які бажають підтримувати армію, повинні дбати про виплату та отримання легальних доходів.

Довідково: військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету, при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків, є роботодавці.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів