Позачергова сесія Закарпатської обласної ради почалася: прийшли 44 депутати

Позачергова сесія Закарпатської обласної ради почалася: прийшли 44 депутати
У ці хвилини триває позачергова сесія обласної ради. Приводом невідкладно зібратися стало підвищення тарифів на комунальні послуги для населення.

 

Голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров на початку сесії відзначив: 

"Ми зібралися в спеціальному порядку на позачергову сесію – це свідчить про невідкладний характер питання, яке виноситься на розгляд. Прошу вибачення в громади за те, що в таке велике свято збираємося, але питання справді невідкладне, тому, порадившись із головами фракцій, ми й вирішили провести позачергову сесію.   

Приводом стало прийняття постанов НКРЕКП, відповідно до яких підвищено тариф на розподіл газу в 2021, постанови, якою встановлено фіксовані ціни на електроенергію для побутових споживачів та скасування пільг. Ці кроки викликали справедливе обурення мешканців України. Місцеві ради вже стали на захист інтересів громадян вже звертаються до центральних органів влади.

Надійшли звернення учасників мирного протесту 14 січня, серед яких низка вимог, зокрема, й спрямування газу вітчизняного видобутку на потреби населення.

Є позиція президента, уряд вчора схвалив рішення про встановлення граничної ціни на газ – 6,99 (з урахуванням ПДВ та транспортування). Шановні депутати, зрозуміло, що Закарпатська обласна рада має висловити позицію щодо питання, яке турбує громадськість. З урахуванням цього мною було видано розпорядження про скликання позачергової сесії, щоб обговорити питання тарифів".

Наразі на сесії зареєструвалися 44 депутати, отже, сесія правочинна.

Нагадаємо, мітингувальники, що прийшли до Закарпатської облради, вимагають відставки керівництва області

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів