Летальність росте, а кожен третій пацієнт із COVID у медзакладах Закарпаття потребує кисневої підтримки

Летальність росте, а кожен третій пацієнт із COVID у медзакладах Закарпаття потребує кисневої підтримки
Про це під час брифінгу у Закарпатській ОДА повідомив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний, пише Uzhgorod.net.ua.

 

За його словами, загалом по області до кисневих станцій під'єднані 1392 ліжка, передбачених у медзакладах для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.

760 пацієнтів, а це майже 50 %, знаходяться в стаціонарних закладах із підозрою та підтвердженими випадками. Кожен третій потребує кисневої підтримки в лікувальних закладах.

"Динаміка за попередній тиждень така: протягом 15-22 січня бачимо тенденцію до збільшення виявлення нових випадків, кількість госпіталізованих до стаціонару стабільно зростає. Якщо попередній тиждень ми мали в середньому 74 випадки за добу, і це було найбільше, то зараз маємо 90 щодня, які потрапляють в стаціонар по області з підозрою та підтвердженнями.", - каже Пшеничний . І додає: "Фактично, очікувані сподівання щодо проведення свят, проявляються. Сподіваємося, що локдаун, який був запроваджений до 24 січня, матиме позитив, не дасть більш інтенсивного приросту та навантаження на медичні заклади. Щодня на 15-20 % зростає летальність, були випадки, коли й 9  осіб на добу помирало".

Uzhgorod.net.ua


ПУБЛІКАЦІЇ ДО ТЕМИ: «До 3 лютого будуть готові поіменні списки закарпатців, кого вакинуватимуть від COVID-19 першочергово», – епідеміологиня Вікторія Тимчик 

Чи достатньо на Закарпатті холодильників для вакцин від COVID-19, наразі з'ясовують 

Закарпатська епідеміологиня нагадала: «25 січня повертаємося до звичних обмежень». До яких саме?


Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів