Завдяки закарпатському лісу бюджет отримав майже 70 мільйонів гривень

Завдяки закарпатському лісу бюджет отримав майже 70 мільйонів гривень
Майже 70 млн грн податків за користування лісовими ресурсами Закарпаття протягом 2020 року поповнили державний та місцевий бюджети. Зокрема, до місцевої скарбниці минулоріч надійшло 54,3 млн грн податків, решта, 15,6 млн грн – поповнили державний бюджет України.

 

За словами фахівців ГУ ДПС у Закарпатській області, рентні платежі, більша частина яких надходить саме до місцевої скарбниці, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери області, соціальних програм та спрямовуються на відновлення природних ресурсів. Таким чином, представники місцевої влади мають можливість не тільки використати надходження, отримані, від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на соціальний розвиток власних територій, але й планувати подальшу діяльність, враховуючи її стабільні надходження до бюджету.

Варто зазначити, що Законом України від від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до ст.256 ПКУ в частині зміни ставок рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсі за заготівлю деревини основних і неосновних лісових порід.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів