Що потрібно знати "новоспеченим" ужгородським батькам про отримання „пакунка малюка”?

Що потрібно знати "новоспеченим" ужгородським батькам про отримання „пакунка малюка”?
Батьки, у яких до 23 жовтня 2020 року (включно) народилися діти та які не отримали «пакунок малюка», отримують грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», якщо звернуться до органів соціального захисту населення не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини. Про це інформує департамент соціальної політики Ужгородської міської ради.

 

Батьки, у яких діти народилися з 24 жовтня 2020 року, мають змогу отримати одноразову натуральну допомогу ,,пакунок малюка”  протягом 30 днів із дати народження дитини. «Пакунок» може видаватися за місцем проживання/перебування батьків на підставі їх особистого письмового звернення до органу соцзахисту населення протягом 30 календарних днів із дня народження дитини. Департамент звертає увагу батьків, що потрібно не зволікати!

Якщо батьки не отримали «пакунок малюка» з незалежних від них обставин, вони набувають право на отримання грошової компенсації. Для її  призначення потрібно повторно звернутися до органу соціального захисту населення не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Якщо ж немовля народилося поза межами закладу охорони здоров’я можна звернутися по “пакунок малюка” до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання або перебування протягом року з дня народження дитини.  Із 1 липня 2021 року батьки матимуть право вибору між одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка» та грошовою компенсацією його вартості. Як повідомило Міністерство соціальної політики України із 20 січня цього року почалася доставка у регіони «пакунків малюка». Коли департамент соціальної політики Ужгородської міської ради отримає їх, батьки, які звернулись із заявою на отримання та діткам яких ще не виповнилось 30 днів, будуть особисто повідомлені про день та час вручення допомоги.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів