На Закарпатті розробляють 10 туристичних маршрутів Ужанською долиною

На Закарпатті розробляють 10 туристичних маршрутів Ужанською долиною
На Закарпатті втілюють проєкт «Промоція історико-культурної та природної спадщини Ужанської долини через формування нових партнерств і створення спільних продуктів», який передбачає створення 10 туристичних маршрутів Ужанською долиною.

 

Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА підтримує реалізацію цього проєкту. Вже відбулися дві робочі зустрічі з представниками територіальних громад, громадською радою при Закарпатській ОДА, представниками бізнесу, громадських організацій та Ужанського національного парку. Мета візитів – визначити механізми для промоції місцевості Ужанської долини через туристичні маршрути, які розробляють у рамках проєкту.

Людмила Сюзева, керівниця вищезазначеного проєкту, розповіла про успішний досвід реалізації подібної ініціативи «Пізнай Ужгород».

«Ця ініціатива пропонує пізнавати історичні, природні, архітектурні, культурні та гастрономічні родзинки Ужанської долини. 10 маршрутів для самостійних подорожей будуть художньо відтворені у сувенірному наборі листівок «Пізнай Ужанську долину» та в аудіогідах на платформі міжнародного мобільного додатку izi.travel. Це будуть авто-, вело- та пішохідні маршрути Ужанською долиною. У кожному з них ми пропонуємо не тільки цікаві історичні, архітектурні та природні пам’ятки, але й місцеві родзинки. Це наші славнозвісні рекреаційні зони, заклади з локальною кухнею, крафтові продукти тощо. Ми відкриті до співпраці і готові внести місцеві локації у наші маршрути або додати їх як навігаційні підказки для відвідування. Окрім того, у підсумку буде створено промоційний відеоролик», – пояснила Людмила Сюзева.

Комерційні локації можна вносити у маршрути безкоштовно, головне – щоб пропонована атракція була цікавою для туристів. Окрім реалізації проєкту, на робочій зустрічі обговорили питання доступності території Ужанського національного парку для туристів, адже для доступу до деяких локацій потрібно отримувати дозвіл у прикордонної служби за 10 днів до відвідування.

Нагадаємо, проект «Пізнай Ужанську долину» через формування нових партнерств і створення спільних продуктів» реалізовує ГО «Щасливі діти» у партнерстві з ГО «Асоціація фахівців туристичного супроводу Закарпаття» за підтримки Українського культурного фонду.

Закарпатська ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів