На Закарпатті відновлять 80 кілометрів доріг, що ведуть до кордонів

На Закарпатті відновлять 80 кілометрів доріг, що ведуть до кордонів
Завдяки програмі «Велике будівництво» торік вже відремонтували 150 км автошляхів прикордонної інфраструктури. У 2021 році роботи продовжуються

 

«Закарпаття – вікно не лише у Європу, а й в Україну також. За десятки років дороги біля КПП із сусідніми державами у вкрай занедбаному стані, через що, в'їжджаючи в Україну, кожна людина відчувала дискомфорт,  ями та вибоїни. Тому відновлення прикордонної дорожньої інфраструктури – важливий елемент у роботі державної  та обласної влади. Цьогоріч відремонтують 80 км доріг, що ведуть до КПП», - прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

На словацький кордон веде дорога Р-53. На під’їзді до КПП «Малий Березний» – Убля  відремонтують 3,5 км шляху. Старт робіт запланований на 3-й квартал 2021 року, вони виконуються у рамках грантового проєкту, наданого ЄС.  У межах капітального ремонту та поточного середнього відремонтують 13 км автошляху М-08 обхід м.Ужгорода, включно з під'їздом до МАПП «Ужгород» – Вишнє Немецьке. 

Запланований ремонт міжнародної траси М-06 Київ – Чоп, у межах якої відновлять покриття на 5-кілометровій ділянці на шляху до КПП «Тиса» – Захонь. Також тривають перемовини з угорською стороною щодо ремонту мосту через р.Тису, який сполучає два КПП.

Цьогоріч ремонтуємо 35 км автошляху М-25 КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші з під’їздом на КПП «Косино». Роботи на ділянці у селі Яноші почалися у середині березня, поточний середній ремонт, який також передбачає відновлення під’їзду до КПП «Косино».

На дорозі Велика Добронь – Мукачево – Берегове – КПП «Лужанка» відновлять 24,6 км дороги М-24. Ремонтні роботи передбачають посилення основи та оновлення дорожнього покриття. КПП «Лужанка» є стратегічним пунктом, оскільки матиме вихід на майбутню обхідну дорогу міста Берегове, будівництво якої є спільним проєктом з угорською стороною.

 

Дорога М-26 поєднує одразу дві країни Євросоюзу - Угорщину та Румунію, прокладена між двома КПП - «Вилок» і «Дяково». Дві ділянки загальною протяжністю 7,7 км відновлять у межах капітального ремонту та поточного середнього. 

Триває розробка проєктно-кошторисної документації будівництва нової дороги першої категорії міжнародного рівня. 10-кілометрова ділянка має з'єднати перспективний КПП «Дийда» на кордоні з Угорщиною та М-24, з якої можна буде потрапити далі на М-06. Через нову дорогу має бути продовжений європейський маршрут М-3, що сполучає Будапешт та Вашарошнамень. І далі через трасу Київ – Чоп до столиці України.

У найближчій перспективі будівництво ділянки нової обхідної дороги м.Берегова та маршрут до села Астей, і далі до МАПП «Лужанка». 

Згідно з технічними пропозиціями перспективний КПП «Біла Церква» на кордоні із Румунією планують з’єднати автомобільною дорогою Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів за межами с. Біла Церква з дорогою DN 18 Бая – Маре – Сігету Мармацієй – Борша – Якобені на території Румунії. Тут же планують збудувати міст через р.Тису.

Закарпатська ОДА

 

05 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів