Медальний здобуток пауерліфтерів Закарпаття

 

                      

Протягом тижня у спортивному комплексі «Епіцентр», що у місті Хмельницькому, проходили чемпіонати України з жиму лежачи й класичного жиму лежачи серед юнаків і дівчат, юніорів і юніорок, в яких взяла участь команда закарпатських пауерліфтерів.

      У змаганнях з класичного жиму лежачи серед чоловіків віце-чемпіоном країни у ваговій категорії до 83 кг з результатом 192,5 кг, що за новою класифікацією дорівнює нормативу майстра спорту міжнародного класу, став ужгородець Олександр Шляхта. Четверте місце у ваговій категорії понад 120 кг посів представник Перечинської ОТГ Ярослав Ситар.

      Найтитулованіша закарпатська пауерліфтерка майстер спорту України міжнародного класу Єлізавета Рижак з Баранинської ОТГ, котра після 3-річної перерви повернулась на всеукраїнський поміст, взяла участь в обох чемпіонатах. У класичному жимі лежачи вона з результатом 70 кг посіла третє місце серед жінок у ваговій категорії до 52 кг, а у жимі лежачи зробила «бронзовий» дубль, піднявши 97,5 кг.

      Серед юніорок (U-23) вагової категорії до 69 кг запекла боротьба за медалі у класичному жимі лежачи йшла до останнього підходу і у ній справжнім турнірним бійцем показала себе дебютантка всеукраїнського помосту, студентка факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ Едіта Ковач. Подолавши в останній спробі 72,5 кг, вона відірвалась від найближчої переслідувачки на 5 кг і посіла друге місце. До речі, з цим результатом вона могла б бути срібною призеркою і серед жінок. Усі троє призерів тренуються під керівництвом Андрія Федорішка.

      Чемпіоном України серед юнаків (U-18) став мукачівець Ілля Ковач. З показником 160 кг вихованець тренера Миколи Красилинця не залишив жодного шансу своїм суперникам, випередивши срібного призера на 17,5 кг.

      Поряд з основними чемпіонатами, у Хмельницькому змагалися й пауерліфтери-ветерани. Чемпіоном з класичного жиму лежачи серед спортсменів третьої вікової групи (60-69 років) став Михайло Рошко з Мукачева, котрий підняв 100 кг і встановив ветеранський рекорд України у ваговій категорії до 66 кг. Суперважковаговик Ярослав Ситар змагався в обох видах програми й у його активі «срібло» і «золото» серед спортсменів першої вікової групи (40-49 років).

      Зараз закарпатські атлети готуватимуться до чемпіонату України з класичного пауерліфтингу, який пройде у травні у прикарпатському місті Коломия.

                  Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

 

 

12 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів