У туристичній Колочаві на Закарпатті починають централізовано вивозити сміття

У туристичній Колочаві на Закарпатті починають централізовано вивозити сміття

 

У туристичному гірському селі Колочава на Закарпатті розпочинають централізоване вивезення сміття, для цього громада придбала сміттєвоз. Також у селі працюватиме пункт приймання вторсировини, передає Укрінформ.

Вивозити тверді побутові відходи від мешканців Колочави планують чотири рази на місяць. Забиратимуть усі тверді побутові відходи (невідсортовані), які мають бути складені у спеціальний контейнер. Контейнери для сміття багаторазовий, місткістю 120 літрів. Кожний господар має придбати їх за власні кошти. 

Фото: @SeloKolocava

Упродовж цього тижня працівник Колочавської сільської ради відвідає кожне дворове господарство та роз’яснить порядок оплати за вивезення сміття. Як повідомляється, вартість місячної плати або одноразової сплати становить 30-170 гривень. 

Водночас, із вівторка, 20 квітня, на території місцевого заводу в Колочаві працюватиме пункт приймання вторинної сировини. Там можна безкоштовно здати відсортовані тверді побутові відходи та побутову техніку.  Оскільки Колочаву відвідує багато туристів упродовж усього року, часто кадри зі стихійними сміттєзвалищами на лоні карпатських гір та березі гірської річки потрапляли в соцмережі та спричиняли скандали.  За даними Держекоінспекції, лише за перший квартал довкіллю в Україні завдано збитків на понад 45 млн грн.

Фото на головній: Марія Шетеля

 

 

19 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів