Закарпаттяенергозбут надає роз’яснення щодо компенсації населенню на оплату електроенергії

Закарпаттяенергозбут надає роз’яснення щодо компенсації населенню на оплату електроенергії
Адміністрація ТОВ "Закарпаттяенергозбут" оприлюднила інформацію такого змісту: "Нагадуємо, що, згідно з  рішенням уряду (постанова КМУ від 01.02.2021 №64), протягом І кварталу 2021 року деякі категорії споживачів отримували компенсацію  на оплату електроенергії у зв’язку з відміною окремих знижених тарифів. Зокрема, виплати від держави надходили населенню, яке проживає в житлових будинках, обладнаних електроопаленням, яке проживає в негазифікованих багатоквартирних будинках, а також багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу.

 

Такі виплати від держави згадані категорії споживачів отримували щомісяця. Кошти, згідно з урядовою постановою, автоматично зараховувалися на особові рахунки тих споживачів, які мали право на компенсацію.

Побачити надходження компенсації можна було в квитанціях на оплату та в особистому кабінеті ТОВ «Закарпаттяенергозбут».

Не мали право на компенсацію тільки ті громадяни, які користувалися субсидіями!

Однак, відповідно до вказаної Постанови, було передбачено надання компенсації тільки протягом І кварталу поточного року. Тобто квітень 2021 року компенсації не підлягає.   

Водночас адміністрація ТОВ «Закарпаттяенергозбут» нагадує, що на сьогодні головним механізмом забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення цін та тарифів на житлово-комунальні послуги залишається програма житлових субсидій, передбачена Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 року № 807), згідно з якою держава компенсує сім’ям витрати на оплату житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, які перевищують розмір обов’язкової частини платежу, визначеного в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Розмір обов’язкової частини платежу за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу – що менші доходи домогосподарства, то меншим є сума обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги. При цьому розмір житлової субсидії збільшується у разі підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Для отримання житлової субсидії споживачам необхідно звернутися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій (поштою, або в електронній формі (через офіційний вебсайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг), або до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, центру надання адміністративних послуг.

Більше інформації про субсидії тут: https://bit.ly/3uwer1K

Адміністрація ТОВ «Закарпаттяенергозбут» просить споживачів врахувати цю інформацію, а в разі виникнення запитань звертатися за роз’ясненнями в робочий час за безкоштовним номером кол-центру товариства: 0800505960.

 Пресслужба ТОВ «Закарпаттяенергозбут»

 

07 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів