Субсидії за новими правилами: як закарпатці зможуть їх отримувати

Субсидії за новими правилами: як закарпатці зможуть їх отримувати
Нову заявку і декларацію про доходи та витрати отримувачі субсидій можуть подавати до вересня. Про це розповіла директорка департаменту соціальної політики Ужгородської міськради Алла Келемець. За її словами, всі субсидії будуть виплачувати тільки готівкою.

 

Ужгородка Анна Береш — пенсіонерка, мешкає у квартирі з чоловіком. Каже: у попередні роки отримувала субсидію.

"Ціни постійно зростають і я не знаю, як ми будемо укладатися в гроші, щоб усе оплатити. Наразі ми не маємо ніякої заборгованості. Переживаємо про надання субсидії, чи нас будуть повідомляти, який буде порядок сплати субсидії, чи будемо ми отримувати чи ні, яким категоріям її назначатимуть", — сказала жінка.

Для отримання субсидії потрібно заповнити нову заяву та подати декларацію. Проте, бланків для цього у департаменті соцполітики наразі ще немає, каже його директорка Алла Келемец.

"Ми на наступному тижні очікуємо їх і додатково повідомимо містян про те, що є вже нові бланки і можна звертатися. Подати нову заяву, декларацію люди зможуть або прийшовши до нас до Департаменту соцполітики, або відправивши поштою, або на сайті Мінсоцполітики заповнивши онлайн заяву та декларацію", — пояснила директорка.

За словами Алли Келемец, відмовити у субсидії можуть, якщо отримувач, члени його сім’ї, або будь-хто із зареєстрованих у помешканні, впродовж року перед зверненням купив щось дорожче за 50 тисяч гривень, на час призначення субсидії має на банківському рахунку понад 100 тисяч, придбав машину, якій менше 5-ти років, або купив іноземну валюту більш як на 50 тисяч гривень.

Суспільне Закарпаття

 

08 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів