На Закарпатті створений Комунальний заклад «Школа вищої спортивної майстерності». Що і для чого?

На Закарпатті створений Комунальний заклад «Школа вищої 
спортивної майстерності». Що і для чого?
Відповідне рішення сьогодні схвалили депутати Закарпатської обласної ради під час чергової сесії.

 

Як зазначено в проєкті рішення, Комунальний заклад «Школа вищої спортивної майстерності» Закарпатської обласної ради (далі – ШВСМ) – заклад фізичної культури і спорту, який забезпечує підготовку учнів-спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень шляхом проведення постійних навчально-тренувальних зборів та участь спортсменів у відповідних змаганнях.

Основним завданням ШВСМ є підготовка учнів-спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень до складу національних збірних команд, у тому числі національних збірних команд України, з олімпійських видів спорту.

Результативність роботи ШВСМ визначається за рейтингом з олімпійських видів спорту України за результатами виступу учнів-спортсменів у спортивних змаганнях, затвердженим в установленому порядку.

За проєктом, до структури ШВСМ входять відділення з одного або кількох олімпійських видів спорту, які формуються з навчальних груп, укомплектованих учнями-спортсменами, які виконали вимоги етапу підготовки спортивного вдосконалення або вищої спортивної майстерності, інші підрозділи, що передбачені її статутом та відповідають меті її діяльності.

У відділеннях з ігрових видів спорту можуть бути спортивні ігрові команди, які комплектуються з числа учнів-спортсменів постійного складу, що виконали вимоги спортивної підготовленості для відповідних етапів підготовки, визначених навчальними програмами з відповідних ігрових видів спорту.

Відділення ШВСМ з олімпійських видів спорту відкриваються за наявності не менше трьох груп та штатного тренера-викладача. Допускається відкриття відділення меншої кількості груп лише за погодженням з Мінмолодьспортом та за умови наявності в постійному складі цих груп членів національної збірної команди України.

Допускається за погодженням з Мінмолодьспортом зарахування до постійного складу позанавчальних груп учнів-спортсменів, що включені до складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту, відділення, яких немає у структурі ШВСМ.

ШВСМ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, рішеннями Закарпатської обласної ради, Закарпатської обласної державної адміністрації, наказами галузевого органу управління, а також Статутом.

БІльше про це читайте ТУТ

 

20 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів