В Ужгороді напрацьовують нові підходи у галузі кліматичної та екологічної політики

В Ужгороді напрацьовують нові підходи у галузі кліматичної та екологічної політики
Підтримку нових форм екологічного й соціального підприємництва в рамках реалізації міжнародного проєкту «Міста в розширеному європейському просторі: загальний розвиток потенціалу державних установ шляхом словацько-українського транскордонного співробітництва та підвищення доброчесності в державних справах» обговорили напередодні на робочій зустрічі, в якій узяли участь начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міськради Вікторія Тарахонич та її заступниця Вікторія Білас. Проєкт розрахований на 2020 – 2023 роки.

 

У дискусії також узяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, проєктний менеджер зі Словацької академії наук Анна Калістова, заступник мера Кошице Марцел Гібода, директор асоціації FEMAN, уповноважений м. Кошице з транскордонної співпраці Кошице-Ужгород  Едуард Бураш, заступниця директора департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Юлія Згурська, заступниця декана з міжнародної співпраці хімічного факультету УжНУ Світлана Делеган-Кокайко, доцент УжНУ Ганна Мелеганич.

Ішлося про те, що відповіді на кліматичні, демографічні зміни, зростання соціальних відмінностей та інші глобальні тренди можна знайти й за допомогою соціальної економіки та економіки замкненого циклу. Домовилися  визначити можливості та приклади багатообіцяючої практики для кращого застосування принципів соціальної економіки й економіки замкненого циклу в місцевому самоврядуванні. Для цього створять мережу українських, словацьких і норвезьких дослідників. До неї входитиме щонайменше десять представників дослідних установ у відповідних країнах. Також буде підготовлено стратегічний документ «Рамки для протидії змінам клімату та для сталої енергетики і зміни клімату на дотичній території міста Кошице».

Партнери проєкту – міста Ужгород, Харків, Центр суспільних і психологічних наук Словацької академії наук, Norwegian Research Centre NORCE.

Проєкт ґрунтується на наявній успішній співпраці між містами-побратимами Кошице та Ужгородом, вона розширюватиметься подальшими ініціативами у сфері управління, прозорості та покращення цілісності державного управління, планується передача підходів та досвіду у галузі кліматичної та екологічної політики.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів