„НАША УКРАЇНА” ЗАКЛИКАЛА УСІХ, ХТО ПРИЙМАЄ УЧАСТЬ У ВИБОРАХ, НЕ ПОРУШУВАТИ ЗАКОН

У четвер, 9 березня, у виборчому штабі Закарпатського Блоку „Наша Україна” відбулася прес-конференція його керівника, кандидата у народні депутати Ігоря Кріля. Йшлося про перебіг виборчих перегонів в області та особливості участі в них політичних сил, зокрема Блоку „Наша Україна”.

 

Ігор Кріль акцентував увагу на тому, що як і обіцяла „Наша Україна” свою виборчу кампанію вона проводить під гаслом "ЗА", а не "ПРОТИ". „Ми від самого початку не збиралися критикувати вчинки інших, а були націлені показувати людям перспективу. Основною сьогоднішньою нашою роботою є зустрічі з виборцями. Нас радує, що люди приходять на зустрічі, цікавляться, запитують і хвилюються майбутнім держави. Ми вже провели понад 350 зустрічей в яких взяло участь понад 40 тис. людей. Але наших опонентів напевно лякає така потужна виборча кампанія Блоку "Наша Україна", тому вони вдаються до відвертих нападок. Зокрема, окремі ЗМІ області нічого крім бруду на нашу політичну силу не друкують”, — зазначив Ігор Іванович.
Як приклад намагання усунути з виборчих перегонів „Нашу Україна” керівник штабу також назвав ситуацію, яка наприкінці лютого склалася у Виноградові. „Там є певні політичні сили, які представляли владу ще до революції і прагнуть повернути старе. Вони проштовхнули своїх людей у списки різних політичних сил, окрім "Нашої України", яка свої списки готувала дуже ретельно. Тож вдалися до іншого кроку, щоб відсторонити наш Блок, який є лідером симпатій виборців. Зважились навіть на незаконні рішення ТВК, яка 22 лютого прийняла рішення скасувати реєстрацію списку Блоку "Наша Україна" у Виноградівську райраду. Ми звернулись до суду і 27 лютого суд задовольнив нашу скаргу, зобов’язавши ТВК скасувати своє попереднє рішення”, — розповів І.Кріль. Він пояснив, що у законі про вибори депутатів місцевих рад є 5 пунктів, відповідно до яких можна скасувати рішення про реєстрацію списку будь-якої політичної сили. Рішення ТВК було прийнято поза тими п’ятьма пунктами. Відтак було грубо порушено законодавство. Тому суд прийняв єдино правильне рішення, зобов’язавши комісію відновити реєстрацію списку „Нашої України” до районної ради, а також виніс окремий припис щодо заступника голови ТВК, яка ініціювала розгляд цього питання і головувала на цьому засіданні. Суд ухвалив рішення, посадова особа ТВК перевищила свої повноваження.
„На цьому хочу особливо наголосити, оскільки подібні бажання можуть виникнути в інших політичних сил, різних політичних гравців або членів комісій. Ця ухвала дає підстави нам звернутись до суду і притягнути до кримінальної відповідальності цю жінку. Якщо подібні кроки не припиняться, ми це зробимо. Тому „Наша Україна” звертається до усіх членів ТВК, ДВК і ОВК: „Ми будемо жорстко контролювати виконання закону і якщо зафіксуємо порушення, будемо протидіяти незаконним вчинкам. Хочу, щоб ми спокійно дійшли до дня голосування, спокійно його провели, згідно чинного законодавства. Давайте працювати чесно, не порушуючи Закон!”, — закликав Ігор Кріль.

 

09 березня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів