Професія автоексперт: хто це та навіщо

Професія автоексперт: хто це та навіщо

 

Сьогодні професію автоексперта можна трактувати достатньо широко. До цієї категорії відносять як спеціалістів, котрі займаються з’ясуванням обставин та причин ДТП за участі транспортних засобів, так і експертів котрі роблять підбір авто «під ключ».

Інколи, до цих категорій відносять спеціалістів, котрі займаються фінансовою оцінкою транспортних засобів. Автоекспертиза дорожньо-транспортної події проводиться кваліфікованим кадром, котрий може допомогти з оцінкою фінансових збитків, він безпосередньо проводить аналіз та оцінку:

- Обставини на дорозі.

- Вивчає стан транспортних засобів.

- Дії учасників, котрі причетні до вчинення дорожньо-транспортної пригоди.

- Технічного стану, та відновлювального ремонту авто після ДТП.

Автоексперт повинен виконувати дані дії на високому рівні, для адекватної оцінки вартості страхових виплат, оскільки компенсація повинна відповідати нанесеній шкоді. 

  • Враховуючи це, автоексперт повинен добре знати:
  • Конструктивні характеристики транспортних засобів усіх категорій та типів.
  • Методику та техніку ремонту та відновлення автомобілів та механізмів.
  • Причини, котрі привели до зіткнення, чи ДТП іншого типу.
  • Практику, та теоретичну частину криміналістики і трасології.

Експерт по підбору авто

Інше трактування професії автоексперт — якісний підбір авто, відповідно до побажань замовника. До завдань спеціаліста з автопідбору входять такі обов’язки:

1. Консультація клієнта та визначення оптимального діапазону та бюджету для пошуку.

2. Пошук оптимального варіанту по критеріях на онлайн майданчиках з продажу автомобіля, пошук потрібного авто в автопарках та Трейд-ін центрах.

3. Дистанційна перевірка відібраних варіантів в базах МВС на легальність авто, вивчення історії ТЗ, максимальний збір інформації по кожному авто.

4. Виїзд на огляд та перевірку вибраного автомобіля, перегляд якості лакофарбового покриття, стану салону та кузова, технічний стан двигуна, електроніки та ходової частини.

5. Проведення технічного огляду та діагностики на станції технічного обслуговування.

6. Супровід договору купівлі-продажу між клієнтом та продавцем.

Для професійного виконання даних обов’язків, експерт з автопідбору повинен мати великий багаж досвіду роботи в автосервісі чи автосалоні, розуміти принципи роботи механізмів та оцінювати ступінь їх зношеності.

Для адекватної оцінки лакофарбового покриття та кузову, потрібно ретельно оглядати проблемні місця — колісні арки, пороги, тощо. Користуватись діагностичним обладнанням для виявлення проблем ціліснісності силової конструкції кузова, повторно фарбованих чи шпакльованих елементів. Вміти розрізняти звук холодного запуску на наявність стороннього шуму, тощо.

Автоексперт полегшує вибір б/у транспортного засобу автолюбителям початківцям, чи людям котрі бажають зекономити свій час та гроші, довіривши автопідбір професіоналам. Про професійний автопідбір можна дізнатись більше тут.

 

01 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів