Місцевим бюджетам Закарпаття у 2021 році спрямували 48,6 млн грн з держбюджету

Місцевим бюджетам Закарпаття у 2021 році спрямували 48,6 млн грн з держбюджету
На громади виборчого округу з центром у м. Мукачево не виділили кошти державної субвенції на соціально-економічного розвитку. Такі результати дослідження опублікувала на своєму сайті Громадянська мережа ОПОРА.

 

Субвенції на соціально-економічний розвиток — це гроші для місцевого бюджету з боку державного бюджету, яка йде на фінансування певного об'єкта інфраструктури, який є актуальним і важливим для розвитку громади.

На що виділили кошти цьогоріч

У дослідженні зазначили, що цьогорічна сума субвенцій Закарпаття найменша за період 2016-2021 років.

Найбільше коштів спрямовали на ремонт доріг — 15,5 млн грн. На фінансування закладів освіти виділили 13,6 млн грн, та медичних закладів — 10 млн. Також на дитячі майданчики передбачили 7 млн грн, на заклади соціально-культурної сфери — 2 млн. грн, на ЖКГ та інфраструктуру — 0.5 млн грн.

"Найдорожчими статтями витрат є реконструкція корпусу інфекційного відділення Тячівської РЛ № 1 та капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення С070302 Виноградів — Олешник, на які передбачено по 10 млн грн", — йдеться у повідомленні.

63% субвенцій Закарпаття надійдуть в бюджети трьох громад, — ОПОРА

Розподіл по громадах

Документ передбачає фінансування об’єктів Закарпатської обласної ради та 11 громад області.

Найбільше коштів спрямовується до бюджетів міських територіальних громад (35,3 млн грн). 9,8 млн грн залучено до бюджетів сільських громад, 1,54 млн грн - до бюджету селищної громади, 2 млн грн. до обласного бюджету.

Всі сільські і селищні громади, яким передбачено виділення субвенцій знаходяться в округах №68 (м. Ужгород) та №70 (Свалява).

Найбільша сума, 10,6 млн грн, буде спрямована в бюджет Хустської ОТГ на реалізацію 4 проєктів. По 10 млн грн отримають бюджети Тячівської та Виноградівської ОТГ. На бюджети цих 3 громад спрямовано 63% коштів, передбачених для Закарпаття.

ГО ОПОРА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

13 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів