Іван Крулько: "Законопроєкт про Смарагдову мережу потребує доопрацювання!"

Іван Крулько: "Законопроєкт про Смарагдову мережу потребує доопрацювання!"
 Під час пленарного засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, що відбулася 15 липня,  народні депутати розглядати законопроєкт 4461 про території Смарагдової мережі. Іван Крулько, народний депутат, заступник голови партії  «Батьківщина»,  в.о. голови Батьківщини Закарпаття розкритикував законопроект про території  Смарагдової мережі  під час його розгляду у сесійній залі.  

 

 Іван Крулько: «Спочатку дайте українським підприємцям побудувати стільки готелів, санаторіїв, баз відпочинку і  лижних курортів, як у Австрії, Німеччині, Франції чи Італії, а потім будете приймати Смарагдову мережу!»

Що означає «Смарагдова мережа», що декларує цей проєкт, яким чином  регулювати відносини між державою та представниками туристичної галузі? Адже, саме цей законопроєкт унеможливлює ефективне  ведення туристичної, рекреаційної діяльності на теренах  Закарпаття та всієї України, означених, як «Смарагдова мережа».   Постає  риторичне питання: як вижити в пропонованих  умовах підприємцям, що задіяні у сфері зеленого туризму, власникам готелів, курортів – наповнювачів місцевих бюджетів ? Як регулювати ціну та  якість надання послуг за таких умов?   Наразі питань більше,  ніж відповідей.

«Ви подивіться на українське Причорноморське узбережжя. У нас там що,  розвивається нормально українська рекреаційна зона? Люди їздять відпочивати у нещасні кібітки.  Всі пляжі забиті цими кібітками. Замість того, щоб інвестувати  у те, щоб там будували, ми хочемо зробити Смарагдову мережу, щоб там взагалі нічого не робилось. Про це цей закон?», -  зауважив народний депутат.

Відомий факт: Закарпаття є туристичною та рекреаційною «меккою»  України. Сюди протягом року,  у всі сезони,  приїздять сотні тисяч туристів та відпочивальників.  Натомість, туристичну інфраструктуру потрібно розвивати, удосконалювати, аби не лише вітчизняний , а й закордонний турист бажав якнайдовше залишитися у нас, відтак, залишив кошти, які забезпечать  добробут громадян та громад,  загалом.

Іван Крулько  зауважив, що флору і фауну,  безумовно,  треба захищати -  це правильно. Але треба й дати заробити  в Україні  українським підприємцям, а не так, щоб потім ті, хто мають 1000 доларів,  поїхали  відпочивати в Австрію на лижах, бо в Україні  немає де.

На думку народного депутата, у такому  вигляді законопроєкт  не готовий до першого читання, його  треба  відхиляти і напрацювати інший з усіма центральними органами виконавчої влади і зацікавленими особами.

«Треба спочатку  спитати у людей і громад ,  що вони про  це думають і як будуть розвиватись, а потім голосувати за такі чутливі речі. У першу  чергу маємо розвивати Українську державу та українські території, а потім думати, що нам говорять з-за кордону і радять тут»,-  резюмував заступник Голови партії «Батьківщина»

 

 

15 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів