Прийнято Програму обліку об’єктів культурної спадщини м. Ужгород на 2022 – 2024 роки

Прийнято Програму обліку об’єктів культурної спадщини м. Ужгород на 2022 – 2024 роки
Підтримали депутати Ужгородської міськради сьогодні на сесії і Програму обліку об’єктів культурної спадщини м. Ужгород на 2022 – 2024 роки.

 

Планується виготовлення облікової документації (облікових карток, історичних довідок, актів стану збереження, фотофіксації тощо) на об’єкти культурної спадщини міста; визначення найбільш цінних пам’яток культурної спадщини для подальшого залучення їх до національних та міжнародних туристичних маршрутів; забезпечення уніфікованого електронного обліку наявних об’єктів культурної спадщини; інвентаризація; створення та підтримка електронної бази даних, зокрема з картографічними, бібліографічними, архівними матеріалами, фотографіями об’єктів (фотоальбоми), тематичними та географічними каталогами. Загалом на 3 роки на Програму передбачено 1,5 млн грн.

В Ужгороді 449 об’єктів культурної спадщини, з них 148 пам’яток, а саме: 11 пам’яток монументального мистецтва, з них 2 національного значення, 9 – місцевого; 7 археологічних пам’яток, 13 пам’яток садово-паркового мистецтва; 4 пам’ятки природи; 23 пам’ятки архітектури, з них 8 національного значення, 15 – місцевого; 90 історичних пам’яток, з них 46 споруди, 42 могили та 2 монументальні споруди; 128 щойно виявлених об’єктів культурної спадщини.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів