37 випадків штаму "Дельта" зареєстрували на Закарпатті

37 випадків штаму "Дельта" зареєстрували на Закарпатті
На Закарпатті станом на 9 серпня офіційно підтвердили 37 випадків штаму "Дельта". Про це Суспільному повідомила в. о. директора Центру контролю та профілактики хвороб Галини Сітник. За її словами, перші два випадки зафіксували на початку липня.

 

Усі взірці були відправлені в Київську лабораторію, звідки й надіслали результати. За словами Галини Сітник, закарпатці, в яких підтвердили штам "Дельта", віком від 40 до 60 років.

"Ці люди в багатьох випадках уже одужали, але варте уваги те, що з цих усіх випадків лише одна людина була вакцинована першою дозою. У половини випадків орієнтовно є факт подорожей, тобто люди прибули з Росії, Великої Британії. У багатьох немає факту подорожей, тобто ми говоримо: від завезених випадків уже йде поширення серед населення області. Можемо сказати одне: закликаємо усіх краян чим швидше вакцинуватися", — розповіла Галина Сітник.

Щодо статистики захворювання на коронавірус, то за словами Галини Сітник, впродовж останніх двох тижнів вона майже однакова. "В останній тиждень липня загалом підтвердили в 49 людей, а з 2 по 8 серпня – у 47", — додала в. о. директора Центру контролю та профілактики хвороб.

За її словами, Закарпаття наразі відповідає критеріям зеленої зони.

Суспільне Закарпаття

 

09 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів