Тенісист Сергій Стаховський виготовляє вино на Закарпатті за французькою технологією

Тенісист Сергій Стаховський виготовляє вино на Закарпатті за французькою технологією
60 тисяч пляшок вина на рік — стільки виготовляє біля Мужієва на Берегівщині український тенісист Сергій Стаховський. У 2010 році він був тридцять першою ракеткою світу. Шість років тому тенісист обрав для своєї справи Закарпаття. Каже: робить сухі вина, зокрема, Шардоне та Мерло, за французькою технологією.

 

Винороб Сергій Стаховський зберігає у підвалі 400 діжок вина. Розповідає: вони виготовлені з дуба, а привіз їх із Франції.

"Це французький дуб, вік якого не менше 75 років. У Франції там цілі плантації таких дубів для діжок. За кожен зрізаний дуб вони висаджують десять нових. Я вирішив, що навіщо шукати щось нове, якщо я знаю, що там робляться найкращі вина і там для цього найкращі технології", — розповів Сергій Стаховський.

Цю плантацію біля Мужієва Сергій, каже, орендує шостий рік. Чоловік розповідає: на двадцяти двох з половиною гектарах вирощує 12 сортів винограду.

"Це Мерло, воно ще не дозріло. Через 6-8 тижнів, можливо, будемо робити вино. Всі наші вина сухі: ми не робимо солодкі, тобто повний процес бродіння. Будемо добавляти Шардоне цьогоріч, Каберне Совіньйон зараз будемо розливати. Залишається Мерло з 2019 року", — розповів винороб.Сергій Стаховський каже: він був 31 ракеткою у світі. Ідея зайнятися виноробною справою у тенісиста виникла, коли він потрапив до французького Бордо. Розповідає, чому обрав Закарпаття.

"В Україні тільки два історичні винні краї – Крим та Закарпаття, решта, то все, як то кажуть, новий світ. Тут ще за часів Австро-Угорщини були посаджені виноградники, які високо котувалися, навіть в Угорщині та Києві. Знаєте, хочеться, щоб в Україні було – вона на це заслуговує. Ми намагаємося робити якісний продукт і для цього споживач має дати шанс українським виноробам", — підсумував Сергій Стаховський.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

11 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів