Міський голова Ужгорода зустрівся з гостями з Хорватії та Сербії (ФОТО)

Міський голова Ужгорода зустрівся з гостями з Хорватії та Сербії (ФОТО)
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв зустрівся сьогодні із гостями з Хорватії та Сербії. До міської ради завітали заступник декана Політехнічного університету хорватського міста-побратима Ужгорода – Пожеги Беріслав Андрліч, координатор програми ЄС Еразмус+ Марко Шустар, науковці факультету економіки і підприємництва Visoka ?kola za poslovnu ekonomiju i preduzetni?tvo (V?PEP) у Белграді – заступник декана з міжнародних зв'язків Владімір Рістановіч, доценти Сладжана Вуйчіч і Гордана Гавріч. Долучилися також начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич та її заступниця Вікторія Білас.

 

Ужгород уже 3 роки є побратимом Пожеги, особливо активна співпраця налагоджена з вишем цього містечка. Також у Хорватії побратимами нашого міста є Пула та Трогір. Із Сербією досі не було такого партнерства, гості з цієї країни сьогодні на зустрічі запропонувала підписати угоду про співпрацю із містом Лапово.

Науковці поділилися приємними враженнями від перебування в Ужгороді, відзначили, що почуваються як вдома, цікавилися економічним потенціалом нашого міста, рівнем зайнятості.

Богдан Андріїв наголосив на важливості обміну напрацюваннями, досягненнями, зокрема і між навчальними закладами, відзначив, що Ужгородський національний університет має високі позиції в національному та міжнародних рейтингах і постійно розширює міжнародну співпрацю, дає можливість своїм студентам здобувати знання в європейських вишах. Міський голова також подякував за пропозицію щодо побратимства з сербським містом, акцентував на важливості об’єднання зусиль для розвитку громад.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів