Закарпатський народний хор повернувся з фестивалю нацменшин "Липовлянські зустрічі" у Хорватії

Закарпатський народний хор повернувся з фестивалю нацменшин "Липовлянські зустрічі" у Хорватії

 

 

Закарпатський народний хор повернувся з триденної поїздки до Хорватії. 28-29 серпня артисти хору брали участь у фестивалі національних меншин "Липовлянські зустрічі", — розповіла 3 вересня Суспільному художня керівниця хору Наталія Петій-Потапчук.

З її слів, на фестиваль у Липовлянах хор приїздив удруге, на запрошення української діаспори.

"Хор виступав на вулиці, і хоч падав дощ та було доволі холодно, зібралося дуже багато людей, як українців, так і хорватів і приймали хор дуже тепло і щиро. На цьому великому форумі ми представляли Україну, Україна цього року була партнером "Липовлянських зустрічей", — розповіла Наталія Петій-Потапчук. — Крім того, виступали ще і в місті Ліпік, де за участю нашого колективу вшанували 165-ту річницю з дня народження Івана Франка. Тут, у Ліпіку тяжкохворий Франко перебував на лікуванні в 1908 році. І ми того дня виступали біля пам’ятника Каменяреві".

Окрім того, Закарпатський народний хор також виступив з концертами у кількох селищах та у двох храмах: в українській греко-католицькій церкві св.Йосипа та в найстарішій українській греко-католицькій церкві Хорватії – церкві св.Анни в Липовлянах.

Художня керівниця хору розповіла Суспільному: наразі артисти готуються до наступних гастролей у Словаччину. в кінці вересня артисти поїдуть туди на Дні України в Словаччині.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів