На території нацпарку «Синевир» з’явиться нова туристична атракція – глемпінг

На території нацпарку «Синевир» з’явиться нова туристична атракція – глемпінг
Створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях стало темою селекторної наради із Міністерством регіонального розвитку і Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

 

Про це написав на свойїй сторінці в мережі Фейсбук перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький:

"Це унікальний напрям у розвитку туризму, що стає все популярнішим у Європі і який набирає прихильників в Україні. Завдяки будівництву глемпінгів у туристів є можливість пожити на лоні природи, але з комфортом і у будь-яку пору року.

Облаштування глемпінг-локацій – це поєднання традиційних кемпінгів з комфортними умовами готельного типу. У рамках проєкту планують облаштувати та забезпечити ефективну роботу і маркетинг таких об’єктів у природоохоронних установах 4 областей: Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Донецької. На Закарпатті цей проєкт реалізовуватиметься на території природно-заповідного фонду НПП «Синевир».

Очікується, що глемпінг на Міжгірщині вдасться збудувати за два роки. У підсумку матимемо туристичну родзинку на території заповідного фонду, яка не чинитиме негативний вплив на екосистему.

Проєкт передбачає встановлення спеціальних наметів, накритих куполами, де зможуть зручно розміститися 4-6 осіб. Тут буде повне обмеблювання всередині та на терасі, своя скважина, система кондиціювання і обігріву, утеплення, піч-камін, чан/купель, тераси для розміщення купола, чана, BBQ-zone, мангали для приготування їжі. До глемпінга проведуть воду та каналізацію, буде адміністративне приміщення, парковка (віддалена від глемпінгу, з накриттям авто), а головне - ландшафт та краєвиди без втручання у навколишню екосистему.

Переконаний, що такий відпочинок припаде до душі не лише закарпатцям, а й гостям області. А після реалізації пілотного проекту таких локацій на Закарпатті стане суттєво більше".

 

16 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів