Фестиваль угорського народного мистецтва відбувся на Закарпатті

Фестиваль угорського народного мистецтва відбувся на Закарпатті
Фестиваль угорського народного мистецтва відбувся 19 вересня в селі Дерцен на Мукачівщині. Участь у ньому взяли 27 колективів із 17 сіл Закарпаття, — розповів Суспільному один із організаторів, голова Демократичної спілки угорців України Ласло Зубанич.

 

З його слів, цьогоріч фестиваль проходить втридцяте.

"Вперше він пройшов у 1989 році в місті Чоп, — розповів Ласло Зубанич. — Там вперше пройшов фестиваль угорської народної творчості. Задум був такий, щоб показати себе і дати молодим можливість навчитися азам фольклорного мистецтва і розвиватися. І так кожного року естафета фестивалю переходить з села до села, з Вишкова до Чопа і Ужгорода. За останні 30 років цей захід вже охопив усе Закарпаття. В деяких селах фестиваль проходить по кілька років поспіль — це в селах Петрово, Єсень, Дерцен".

Заступниця голови Товариства угорської інтелігенції Закапаття Андріана Фукс розповіла: наймолодшим учасникам цьогорічного фестивалю 5 років, найстарші учасники — пенсійного віку. Вона також пояснила, що 2 роки фестиваль не проходив: у 2014 через війну та минулого року — через пандемію.

Наступного року фестиваль прийматиме село Вербовець на Берегівщині.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів