Сесія Ужгородської міськради: що підтримали, а за що не проголосували депутати

Сесія Ужгородської міськради: що підтримали, а за що не проголосували депутати
Сьогодні депутати Ужгородської міської ради почали розгляд питань порядку денного сьогоднішньої сесії. Перед цим обговорювали питання, з якими в сесійну залу прийшли ужгородці.

 

Першим розглянули пункти одного з проєктів рішень, які стосуються реалізації міжнародного грантового проєкту з будівництва гідротехнічних споруд на річці Уж в межах Ужгорода і зняли їх із розгляду.

Далі депутати затвердили у новій редакції, для ефективнішого контролю та сприяння в роботі, статути закладів охорони здоров’я комунальної власності Ужгородської міської ради – «Центральної міської клінічної лікарні», «Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні», «Ужгородського міського пологового будинку», «Ужгородської міської поліклініки», «Ужгородського міського центру ПМСД».

- Також на сесії міськради Ужгорода внесли зміни до Програми фінансової підтримки закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їх розвиток у місті Ужгород на 2020- 2023 роки у зв’язку з рішенням Оноківської сільської ради збільшити на 200 тис. грн субвенцію для забезпечення якісної первинної медичної допомоги населенню сіл Оноківської територіальної громади – Оноківці, Оріховиця, Невицьке, Кам'яниця та Гута.

- Прийняли сьогодні на сесії міськради Ужгорода також рішення про зміну назви, затвердження Положення про Ужгородський міський центр соціальних служб департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради, структури та штатної чисельності працівників. Це дасть змогу створити у Центрі службу соціальної роботи у громаді та денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (із кризовою кімнатою).

Надаватиметься комплексна соціально-психологічна допомога, соціальні послуги постраждалим від насильства, зокрема коли такі особи звернулися з дитиною, буде можливість забезпечити їм цілодобове перебування.

- День міста Ужгород як загальноміське свято відзначатиметься щороку у другу суботу та неділю вересня – таке рішення підтримали сьогодні на сесії депутати міськради Ужгорода. Сталу дату потрібно було визначити для належної підготовки до відзначення свята.

- На сесії Ужгородської міськради сьогодні прийняли рішення про закриття до 1 листопада цього року відділення мотоспорту в комунальному закладі «ДЮСШ №1 м. Ужгород». Натомість відкриють відділення бойового самбо, хокею та боксу. Для цього на 6 людей збільшать кількість тренерів-викладачів школи.

- Для бібліотеки за адресою вул. Іштвана Дендеші, 160 в Ужгороді депутати сьогодні на сесії збільшили площу нежитлових приміщень, які надаються в оренду – з 35,3 кв.м. на 60,6 кв.м. Розмір річної орендної плати – 1,20 грн. з урахуванням ПДВ.

- У господарське відання комунального підприємства “Ужгородпарксервіс”, для його ефективної діяльності, рішенням сьогоднішньої сесії Ужгородської міськради передали нежитлові приміщення будівлі літ. В площею 34,7 кв.м. на пл. Жупанатській, 3.

- Також на сесії внесли зміни до Програми підготовки до формування земельних ділянок та визначення їх як об’єктів цивільних прав на 2020 – 2022 роки, зокрема, збільшили суми коштів для своєчасного замовлення та розроблення землевпорядної документації – з метою подальшої реєстрації права комунальної власності.

- Депутати міськради Ужгорода сьогодні на сесії проголосували за зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Ужгород на 2018 - 2022 роки. Зокрема, у новій редакції викладено додатки до Програми для закупівлі КП «Ужгородпарксервіс» обладнання для контролю паркування і для ефективнішої діяльності КП КШЕП, КП «Архітектурно-планувальне бюро», КП «Ужгородська міська друкарня».

Також сьогодні на сесії Ужгородської міськради внесли зміни до:

– Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгород на 2021-2023 роки;

– Програми благоустрою міста Ужгорода на 2018-2022 роки;

– Програми капітального ремонту житлового фонду у м. Ужгород на 2018-2022 роки;

– Програми економічного і соціального розвитку м. Ужгород на 2021 рік.

Зміни пов’язані з ефективним використанням коштів на ремонти, необхідністю деякого перерозподілу коштів на окремі об’єкти, ремонти ліфтів, мереж, багатоповерхівок тощо.

Затвердили на сесії і зміни до розподілу видатків бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2021 рік та погодили зменшення обсягу резервного фонду бюджету Ужгородської міської територіальної громади на 2021 рік в сумі понад 9,5 млн грн.

- Зміни до детального плану території, обмеженої вулицями Загорською, Івана Франка, Фріца Гленца та річкою Уж – ще одне з рішень, які підтримали сьогодні на сесії депутати міськради Ужгорода.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів