Дистанція на 2 і 5 кілометрів: в Ужгороді відбувся військовий забіг

Дистанція на 2 і 5 кілометрів: в Ужгороді відбувся військовий забіг
Близько 150 учасників зареєструвалися 10 жовтня зранку на військовий забіг в Ужгороді. Для учасників організували 2 дистанції — на 2 та 5 кілометрів. Стартували вони з площі Театральної. Цей забіг, за словами організатора Олександра Тельнова, присвячений Дню захисника та захисниці.

 

Забіг почався близько 10-ї ранку. Валерій Яковенко під час забігу долатиме дистанцію 2 кілометри скандинавською ходою. Чоловік розповів: "Хожу в ліс із паличками, на базар і намагаюся пересуватися пішо. Мені 80 років всього на всього. У мене два сини, які служили. І я служив. Разом сім’я служила майже 16 років. І я дуже хочу, щоб наша молодь, теж кожна сім’я мала такий стаж служби в українській армії".

Перед початком забігу для всіх провели руханку.

"У День захисника та захисниці люди можуть побачити й дізнатися, й так само і під час марафону, коли бігають, що в них є захисники, які можуть їх захистити. Можуть не переживати й спати спокійно. Моя дистанція — 5 кілометрів. Маємо показати, що ми сильні хлопці в Національній гвардії України", — сказав учасник забігу Тарас.

Даніїл Немець пробіг дистанцію на 2 кілометри.

"Дистанція далася непогано. Все було добре. Тільки важко дихати, бо повітря холодне, а так все добре. Пробіг я не в першій трійці. Я військовий строкової служби Державної прикордонної служби України. Долучився для підтримки всіх військовослужбовців, які проходять зараз службу, захищають Україну на Сході. Я сам на службі – це здається приємно, коли тебе підтримують, що ти відчуваєш – не дарма проходиш службу", — розповів Даніїл Немець.

64 учасники зареєструвалися на дистанцію 2 кілометри, а 80 – на 5 кілометрів, – розповів організатор забігу Олександр Тельнов.

"Дистанція 5 кілометрів — старт звідси, з пл. Театральної, через Боздоський парк, повернення через підвісний міст по Набережній. Зворотня дистанція в цьому ж напрямку. Фініш на Театральній площі теж. 2 кілометри – до транспортного мосту, пішохідним переходом на інший бік і так само повернення сюди на Театральну площу. Залучаються всі основні силові структури: ЗСУ, Нацполіція, Прикордонна служба, Обласний територіальний центр комплектування, Військова служба правопорядку", — розповів Олександр Тельнов.

Військовий забіг в Ужгороді тривав майже дві години.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів